Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 30 december 2015

30-12-2015

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Lekker uitgeslapen vanmorgen, tot 09.30 uur. Het is toch geweldig. ik kom er nooit aan toe, dus maar even van genieten. Morgen oudjaarsdag, zelf moet ik gewoon werken op het tankstation, ik werk eigenlijk alle feestdagen, u hoorde mij al vaker over feestdagen, het zegt me niets. Wel gezellig dat de kinderen en kleinkinderen komen, maar dag is altijd gezellig, hoeft niet speciaal op feestdagen.

Het gaat hier heel goed op het postduiven hok, de duiven hebben clean Balance door het water, nog een paar dagen en dan gaan ze weer over op schoon water of met LTW of Prange Suppe, ik wissel het wat af. De LTW maakt wel wat los hoor in Nederland, ik hoor steeds meer liefhebbers over blinkende duiven nadat ze LTW gaven. steeds in combinatie met Olympic MG Mix en de Lecithine olie. Geweldig hoe de duiven glimmen. En ik snap wel dat iedereen denkt dat zijn duiven glimmen, op eigen hok, maar kijk eens bij duiven die LTW krijgen in combinatie met Olympic MG mix en Lecithine olie...... dan vallen de andere duiven meestal in het niet. Je merkt het verschil pas wanneer je andere duiven ziet. En bij andere duiven bedoel ik de Beute producten duiven.

Natuurlijk zit het soms ook in het soort, wanneer ik mensen op bezoek krijg met hun duiven, pak ik die ene van mij die ze kochten of op een bon haalden( al is het een jaar geleden) er ook altijd zo uit, Beute duiven zijn zachter, ronder, trillen meer en hebben bijna altijd een extreem korte arm. Vooral de vechtmachine lijn pak je er zo uit, soms krijg ik een achterkleinkind of zo in de handen, vergeet dat niet dat er ook 87,5% ander bloed door heen zit, soms zeer matige duiven, mensen praten dan nog over vechtmachines.... en eigenlijk is het iets anders met een beetje Vechtmachine bloed. Maar duiven uit mijn soort, of in ieder geval van mijn hok en mijn verzorging pak je er zo uit, extreem zacht. Dus soortgebonden? jazeker, maar vooral ook de producten.

Een zeer groot kampioen met wel 200 duiven heeft 1 van mij, hij zegt steeds die van jou is altijd actief, lijkt als of die strakker zit. Hij is ook gladder, het is net een aal (paling)... dus soort gebonden ja, maar wat kregen ze als jong mee hier ook zeer belangrijk.

Op de tentoonstellingen hoor ik ook steeds van liefhebbers met bijna 100% score, natuurlijk door de foutloze duif.... maar de keurmeester zeggen steeds: hoe geweldig van bouw, maar de pluim, ongelofelijk.

ps bad ook belangrijk he, en het klimaat op het hok. Wanneer u iemand bij hokken wil laten kijken,. en de optimale tips geven bel eens met Herman, 0615626028

Hij kan bij u aankomen de hokken bekijken, en tips geven hoe u het moet aanpassen, maar ook belangrijk, hij kan zelfs het aanpassen voor U doen. Bel hem eens op, of laat hem bij een paar liefhebbers tegelijk kijken die misschien problemen hebben met de hokken.

Volgende week de beurs te Dortmund, we gaan u zien aldaar. De kinderen zitten in mijn huis, en kunnen mooi de duiven verzorgen samen met Willem, en Pitbull Tyson

Vanmiddag ga ik even naar zwaagwesteinde, naar Marcel Postma en zijn vader, geweldige mensen. ik ga mijn twee dochters van BUDDY halen, en daarna door richting Duitsland, dus leuk dagje

Terug