Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 9 februari 2012

9-2-2012

Goedendag vrienden en vriendinnen.

Vanmorgen een grote bos Bloemen aan de deur. Met kaartje: Familie Beute, even wat om jullie op te fleuren na die slechte maandag. ik hoop dat het met ma Beute weer de goede kant op gaat en ik dachter mister Positivo, een bloemetje zegt soms meer dan 100.000 euro. Groetjes familie Strijker Nieuw Dordrecht. Bedankt !

Update 13.18 uur

De jonge duiven zitten lekker in de voliere, wel 80 stuks, ze zitten in de sneeuw, ze vinden het prachtig zo te zien. 4 reserve doffers vliegen uit, even kijken hoe het met de roofvogels zit, voordat ik de vliegploeg volgende week uit laat. Elco, Daan en Ydo komen vandaag even de hokken doen. door de vorst was het hok van de vliegduivinnen twee weken niet gedaan. Kacheltje ff aan( van Jaap Schut, infraroodstralers) en alles is dooi. Kan alles weer ff schoon. ze stralen a;s nooit te voren, ze zijn echt super vet( vet in de zin van mooi haha).

Dietrich van Riel ( De Duitser uit Zwolle) aan de lijn gehad, had al zin in de 25e februari, of hij ook wat moest mee nemen? Ik zei ja, jezelf haha. Verder niets of niemand. Drank dan? Iets voor Klaasje? Neen Dietrich, niks, ja gezelligheid.

Dick Vogelzang uit Staphorst vanmorgen ff op bezoek gehad, even een kar vol met voer brengen. Beyers Premium kweek voor mezelf, wat snoepzaad, zand, kattebakkorrels en wat Mathador zuivering. Dick heeft even de nieuwe kweker bekeken van Guus van Aken( Witbuik x Vliegenier), ik dacht dat het een duivin was toen ik hem kreeg, maar het is toch echt een doffer. ( Kleinzoon Witbuik x kld Vliegenier). Hele fijne doffer vertelde Dick.

De Beute bak is klaar, DHP Cultura krijgt het er druk mee, uit Belgie, Duitsland en zelfs Engeland zijn de bestellingen binnen.

Maar op dit ogenblik is duivengek Nederland aan het wakker worden, heel veel pakjes iedere dag naar het postkantoor, Nederland is aan het wakker worden, althans de duivenmelkers.

Om scheefvliegers te voorkomen begin nu met Beute Sport hè ! twee keer per week even over het voer, of los of samen met Herstel-Power( als er jongen in de schaal liggen). Scheefvlieger komt vaak omdat de duiven de gehele winter vast zitten, niet trainen, stram worden, komen dan buiten en hup de lucht in. Komt er dan ook nog een roofvogel, ja dan heb je kans op spierproblemen, dus begin nu vast met Beute Sport en Herstel-Power( door elkaar heet het Olympic M.G.Mix).

update 15.15 uur.

Gebroeders Homma zijn er reeds, hun site is klaar. via www.duivensites.nl kunt er met een paar dagen op. ook ik vind het spannend, jeugdspelers( nog geen twintig is jeugdig), en dan al zo presteren, topklasse. Ze hebben weer nieuwe aankopen gedaan en lieten die even zien, van Aantjes kochten ze een zus en de moeder van hun beste kweker( Ippon : voor het snelle werk)

Terug