Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 3 mei 2017

3-5-2017

Goedemorgen iedereen,

De duivinnen vliegen weer uitstekend, ze zijn een 50 minuten uit het zicht nu. Zijn gezond zo te zien, de mest is geweldig, pluimpjes overal, poeder dik op de pennen, dus top. Het weer voor as zaterdag lijkt prachtig te gaan worden, mooi weer, flinke zon er bij, de wind waarschijnlijk niet zo gunstig voor ons, maar ach, dat mag ook he. Drie weken op rij goed voor ons, dus dan mag het nu ook een keer.

De duiven krijgen vanmorgen gewoon Galaxy Ligt voer van Beyers, en straks tussen 12/13.00 uur de Beute Smurrie, dus de mengeling Pinda,s / Kaas, Olympic MG Mix, Lecithine olie en snoepzaad. Vanavond krijgen ze vast Galaxy Energie 50% en Light 50% (Beyers). Vaak doe ik op woensdag de Olympic MG Mix en olie over het voer, maar maak ik de smurrie dan krijgen ze gewoon "kaal voer".

Na drie vluchten hebben nog 24 duiven niet gemist, dus een 100% score

  15 duiven hebben 2 van de 3 vluchten prijs dus 67%

en 3 duiven hebben 1 prijs op 3 vluchten dus 33%

alle vliegduiven hebben dus " prijs gevlogen, in de punten zeg maar"

De beste na 3 vluchten is een jaarling doffer "Jarod ", hij was ook de duif die afgelopen zaterdag de eerste speelde in het rayon en de 2e van de afdeling., deze 16-657 is uit de lijn van de Vechtmachine, maar ook de Braad de Joode duiven zien we in zijn stamboom, zijn moeder is rechtstreeks mister Beyers Dick de Leeuw.

de 2e beste duif is "Hope 832" , ze is een duivin van 2014 en ook lijn Vechtmachine, ze speelde ook al een 1e vorig jaar geloof ik.

Maar zegt dit iets over de toekomstige vluchten? nee eigenlijk nog niet, de duiven die het nu doen en die het straks op de eendaagse fond doen hoeven niet de zelfde te zijn, al hebben de asduifjes van vorig jaar eendaagse fond en allround nu ook allemaal 3 prijzen dus gezond en op de goede weg zijn ze wel.

Wanneer de wind as zaterdag toch naar noordoost gaat, en de snelheid gaat naar 1100/1200 mpm, dan kun je iets van de toekomst zien.... Bij wind noordoost en zonnig weer zien we in de verenigingen ook vaak een overmacht van enkele spelers, met "mooi duivenweer" zijn de verschillen meestal groot. Door betere duiven, maar vooral ook het systeem en "schone koppen". Stel je voor met 650 km... kopwind, en duivenweer...dan zijn het vaak 1,2,3 hokken die het eerste blad vullen.

Hier in Wilhelminaoord hebben de duiven tijdens de vluchten nog geen medicatie gehad, maar ik hou het wel in de gaten, iedere veertien dagen ga ik op bezoek bij Dokter Wolff, afgelopen week met 4 jonge duiven....let op 4 jonge duiven... keel strijkje, gloaca strijke en bij èèn ff de luchtwwegen...en ik betaalde nog geen € 8,00. èèn jonge duif ( een Belgje) had een beetje geel, Nanne adviseerde een geel tablet en 2 dagen na kuren, maar omdat het jongen zijn, en de vluchten nog lang niet beginnen wacht ik daar even mee.

Liefhebbers die het niet zo in de gaten houden adviseer ik rond deze tijd toch een keer een Belgamagix tablet op te steken..... En tijdens de vluchten een geel pil opsteken kan geen kwaad, gaat zelfs vaak beter, maar gebruik geen middelen tegen luis en of wormen, dat is slecht voor de forme.

Terug