Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 5 juli 2016

5-7-2016

Goedemorgen iedereen,

Veel mailtjes de laatste dagen over dramatisch verlopen vluchten met jonge duiven, vooral afdeling 8 noord was zeer slecht. Om die weer op de rit te krijgen gaat niet mee gemakkelijk. De eerste dagen beetje laten trainen ZONDER de echte laatkomers of opgehaalde duiven. En woensdag en donderdag even een 10 km wegbrengen om een goed gevoel terug te krijgen. Zelf speel ik zaterdag 20 jongen denk ik, twee weken geleden was het ook hier raak op de eerste Deventer, zeer slecht vertrek, hele dag regen, 38 mee nu 30 thuis, balen, maar ik stap er wat gemakkelijker over heen tegenwoordig. Ik hou me zelf voor dat de goeden onder de thuiskomers zitten. De andere jongen gaan waarschijnlijk mee met afdeling 10, beetje spreiden maar.

De ouden trainen op dit ogenblik zeer goed, ik deed vanmorgen de klep bij de duivinnen open, eerst aan de buitenzijde, en de duivinnen vlogen al zowat tegen de ramen, toen in het hok, klep omhoog, en met zijn allen tegelijk door een gat van 40 x 30 cm. Of dit een goed teken is voor zaterdag? afwachten nog he, wel dat ze gezond zijn.

Afgelopen donderdag heb ik wat anders gedaan, ik toon de duiven altijd, en altijd rond een uur, opgesloten in de bak. Afgelopen donderdag reeds om 12.30 uur samen, bakken open en tabakstelen op de grond, ik pakte de duiven om 17.15 uur, en voor het eerst dit seizoen zeer matig prijspercentage, wel 1 en 2 maar geen serie. Ik heb dit jaar altijd 50/80% prijs, en ditmaal 25% , ook een nadeel, er waren duiven mee die een week thuis waren.... ramp dus, stilstaan is missen... althans hier, blijven spelen is hier dus het beste. Misschien met kopwind anders geweest, maar nu staartwind, alles gezamelijk maakte dus maar 25% prijs.

Zo even de duivinnen binnen halen, ze vliegen al weer een uur

later mee

Terug