Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 3 april 2016

3-4-2016

Goedendag

Gisteren een africhting vlucht gehad van de afdeling, wij in Rayon E en F kwamen vanuit Zutphen wat 78 km is voor mijn duiven. We hadden er 64 mee, dus alle 32 koppels. De duiven werden gelost om 11.15 uur, voor mij persoonlijk een uurtje te vroeg. Maar het verloop was goed, met 40 prijzen in de club tegen 405 duiven. De eerste koppel arriveerden tegelijk met 13 stuks, bleven even vliegen en dat kost een minuut. Maar voor een africhting of trainingvlucht is het prima hoor, ze hadden op donderdag en zelfs op vrijdagochtend nog energie voer gehad.

Ik zag op facebook een filmpje gemaakt door de heer Voskamp van de lossing, en toen twijfelde ik of ze allemaal heel thuis zouden komen. Op het filmpje zie je dat de container kort bij auto,s staat en dan er tientallen op de stenen van de parkeerplaats kletsen. De man die filmt zegt nog: kijk eens hoe er enkelen tegen de auto,s aan vliegen. Vroeger wisten we niet hoe een lossing ging, maar met de moderne techniek zie je alles he, en deze parkeerplaats was een slechte plaats. Het leverde weer veel discussie op. Waarom zuid in èèn groep los en noord in twee? en waarom zo kort bij de auto,s op een parkeerplaats. Maar alle duiven waren hier vlot thuis en geen gewonden of achterblijvers, dus wat betreft mijn duiven ging het goed.

Alle 64 kunnen mits ze niet opgevreten worden deze week door de Havik of sperwer weer mee op de 8e

De duiven hebben Electroboost door het water, zaterdag en zondag. Maandag dinsdag en woensdag weer LTW , maandag en woensdag komt er olympic MG mix over het voer met lecithine olie. Iedere dag ruim voer, Beyers Galaxy sport light en dan een handje beute korrelmix per 10 duiven en een handje beute bak. Elke dag krijgen de duiven ook wat snoepzaad en een pindaatje .

Gisteravond toen ik de duiven uit elkaar haalde kregen ze allemaal een oogdruppel aan beide kanten natuurlijk. Zeer belangrijk vertelde dokter de Weerd afgelopen woensdag 

Vanmorgen op mijn gemak even bij de duiven gezeten, heerlijk rustig, even ontspannen , en wat zien ze er goed uit. 

Terug