Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 23 mei 2015

23-5-2015

goedemorgen vrienden en vriendinnen,

Vandaag zou het de mooiste vlucht worden voor mij sinds de verkoop van mijn oude duiven. De eerste echte vlucht voor de nieuwe groep, mijn eigen duiven en de gekregen testduiven. Het hele seizoen stond in teken van vandaag, en wat had ik een geluk, kopwind, kopwind joehoe !!! En nu, nu gaat de vlucht niet door, morgen los. Geen vlucht voor enkelen door of voor hun geloof, maar kunnen we er wat aan doen? Nee, natuurlijk niet, het is het weer en weer kunnen we niet voorspellen blijkt. Maar groot respect voor de L.C , ze kiezen natuurlijk voor het beste voor de duiven, en dat is goed. De duiven , hun welzijn is steeds het belangrijkste. Nu had ik, natuurlijk frustraties vanmorgen, 1,5 jaar naar deze datum toeleven en dan hup....het weer gooit roet in het eten. Maar nu een paar uurtjes later, is het natuurlijk veel beter. Morgen wel een andere vlucht, misschien wel beter ook, minder zwaar morgen, zonnig. En misschien wel beter voor al die jaarlingen overal. Kunnen ze eerst nog een relatief makkelijke fondvlucht hebben voor hun echte leventje begint. Dus eigenlijk beter voor alles en iedereen. Maar jammer is het wel voor mij, en voor de liefhebbers die op zondag niet klokken.

Update 13.35 uur

Prachtig weer hier trouwens hahaha. Ik heb geluk, mijn collega Gellius werkt een paar uurtjes morgen voor mij, ik open de pomp, hij neemt het tussenstuk en ik sluit weer, dus IK KAN MIJN DUIVEN ZIEN KOMEN

Gisteren heeft mijn zwager Ebel daglicht lampen aangesloten op het B hok. Dus die branden vanaf nu van 05/23.00 uur. En hij regelde vier moderne balken, zonlicht lampen en twee extra stopcontacten voor maar 68,00 totaal. Natuurlijk is 68 euro voor sommigen van u veel geld, ik snap dat best, mijn excuus dan, maar 68,00 voor vier van die sets is goedkoop.

De Vitesse duiven staan in Vuren waarschijnlijk worden die straks daar gelost, zal tegen 14.00/14.30 uur worden, ik heb er acht mee, maar buiten concours, het zijn de gewonde en soms zelfs zwaar gewonde duiven die al enkele weken niet mee vliegen, dus die mogen nu een begin vluchtje buiten concours.

Hoe zeggen ze dat ook altijd? God straft direct. Ik heb 8 duifjes mee op INVLIEG , gelukkig verteld welke...... Valt er een duif op 16.12 uur de 14-838 zoon Damon , nog met draadje uit zijn dichtgenaaide wond.... Had, zeg ik HAD hij de 1e gepakt hahaha ik lach wel, maar ben niet blij hahaha

Terug