Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 14 april 2015

14-4-2015

goedenmorgen iedereen,

Een beetje fris vanmorgen, de duiven er uit om 08.00 is in de natuur nog maar 07.00 uur. Het gaat een mooie dag en zelfs week worden volgens de weervoorspellers , maar het zijn maar vooruitzichten he. Meestal is het per dag anders .en zelfs per tv zender is het anders. Het lijkt nu redelijk weer te worden op zaterdag met de wind een beetje noord noordoost. Dus een kort maar pittig vluchtje dan.

De duiven krijgen hier ruim voer zoals u weet, natuurlijk gebruik ik ook het schema, maar een echte Vitesse speler houd zich er aan, en iemand die straks pas wil vlammen geeft iets meer. Daardoor komen ze nu zaterdags niet goed binnen, denk ik. Maar dat geeft mij niets, ze komen vlot thuis, verspelen tijd, maar straks wanneer ze eens niet allemaal tegelijk komen, vallen ze als een raket, dan kennen ze het spelletje , zijn ze gemotiveerd en hebben veel reserves.

Morgen en dat is de woensdag, krijgen de duiven natuurlijk weer Olympic MG mix over het voer . Of Herstel power als u alleen dierlijke eiwitten wil geven. De dierlijke eiwitten zijn wederom wat verbeterd, ze zijn iets korrelig, soms enkele klontjes, maar de kwaliteit is zo ongelofelijk goed. Je ziet aan de duiven dat ze het graag eten, het lijkt zelf of ze meer eten. De geurstof is bijna weg, en heeft plaats gemaakt voor een nog hoger eiwit gehalte .steeds op ziek naar beter, nooit genoegen nemen met gewoon goed, het moet gewoon best zijn. 😃 

Wat zeer fijn te horen is van liefhebbers dat ze bij gebruik van Beute Sport bijna geen scheefvliegers of andere spierproblemen meer hebben. Geweldig toch. 

Later meer

Terug