Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 17 augustus 2014

17-8-2014

Goedendag iedereen,

gisteren gelukkig bij niemand jongen verspeeld, althans ik hoorde van bijna iedereen alleen maar positieve geuiden. Natuurlijk waren er hier en daar uitzonderingen, maar daar is dan vaak wat aan de hand qua gezondheid. Maar na enkele weken van veel jongen verspelen was het wel eens goed voor duivenminnend nederland dat alles thuis kwam.

Bij mij zelf was het ook niet anders, we hadden 114 mee, waaronder 6 die nog geen vlucht gehad hadden of gewond waren geweest, ook deze kwamen fluitend weer. Zelfs het doffertje wat steeds onderweg even aangaat, ging nu in èèn keer door.

In de club hadden we 51 prijzen en in groot verband 54 prijzen. En dat is goed voor onverduisterde jongen. Natuurlijk zag je bij ons in de club en Rayon E al zeer duidelijke verschillen tussen verduisterde en onverduisterde jongen. En dat zal volgende week nog erger worden

Ik heb dit jaar niets gedaan met verduisteren, dus ze worden al heel kaal, de meesten staan op 3 of 4 oude pennen en hebben geen banden meer, dat zal toch straks 10 minuten per 100 km schelen vooral met kopwind.

Maar we hebben er voor gekozen, en ik sta er 100% achter. Ik ben 0 jongen kwijt op de wedvluchten, en misschien is dit wel 1 van de oorzaken ?

in de club hebben we de 4 eerste duifkampioenen jong na drie vluchten de 745 staat 1( winterjong) en de 842, 812 en 840 staan 2,3,4 dit zijn jongen van de 2e ronde

Hoeveel jongen ik volgende week speel kan ik nog niet zeggen, als het weer en de rui het toe laat wat meer, en anders gaan er maar minder mee( die kunnen dan op de natour)

Ibannummer voor bestellen van Beute producten is NL20INGB0676290256 en leuk was, gisteren kreeg ik een mailtje van Richard van der Horst , de nummer 1,2,3,4, van De TT vlucht tessenderloo zijn Prange Suppe gebruikers

Terug