Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 29 augustus 2012

29-8-2012

Goedenmorgen iedereen.

Drukke dag vandaag, vanmorgen gaat Jaap Bakker onze oude duiven even naar Nijkerk brengen voor een lapvluchtje van 81 km. Straks tegen 11.00 uur komt Ton Ebben even aan voor koffie( de vader van Falco). Vanmiddag om 13.00 uur komt Niklaas uit Leek met duiven en vanavond naar Duitsland voor een gezellige avond bij een vader en zoon topspeler met jonge duiven.

De jonge duiven zijn er uit vanaf 07.45 uur, het is nu 08.30 uur, ze vliegen goed maar trekken niet meer weg zoals in het begin van het seizoen. Gistermiddag hebben ze bijna twee uur gevlogen(niet alles maar een flink deel).

Bij de oude duiven liggen nu overal kleine jongen of aangepikte eieren, dus de stand voor de oude duivinnen gaat beter worden, ze moeten nog 4 vluchtjes hun best doen.

De kwekers hebben vanmorgen al weer twee broden gehad en een aantal witte bolletjes, klanten bij mijn tankstation geven ze af voor de duiven. Door het gist wat in brood zit zijn ze altijd zijdezacht, en ze vinden het ook nog eens lekker.

Deze week gaan ook enkele jonge duiven mee die door omstandigheden( gewond) nog niet of weinig hebben gevlogen, ze gaan mee op de natour. Op Morlincourt twijfel ik nog tussen 40 of 10 jongen. 40 als je voor TT gaat en 10 als je voor het kampioenschap gaat. Maar ik doe waarschijnlijk alles mee waar ik op dit ogenblik vertrouwen in heb en dat zijn er 40/50 stuks. De wind lijkt voor onze afdeling vrij gunstig. Wanneer de wind west of noordwest is op zaterdag dan moet je er bij zitten anders doe je het slecht.( hier in deze regio), we gaan gezamelijk los met afdeling 10, dat is veel eerlijker, de trek van de twee grote groepen gaat dan uit elkaar getrokken worden en kunnen op meer plaatsen vroege duiven vallen.

Het eerlijkste voor de duivensport in Noord Nederland is afdeling 10 en 11 gezamelijk los op alle midfond en dagfondvluchten. Dat de eerste as zaterdag vallen in zuidoost Drenthe ( Emmen, Coevorden) lijkt aannemelijk. Maar verder kunnen met een gezamelijke lossing overal duiven vallen. Hopenlijk geen dikke buien zoals vorige week of Morlnincourt 2008....dan ben je gezien wanneer er een dikke bui boven je hok hangt.

update 15.00 uur.

De jongen zijn er weer uit, ff een uurtje laten uitvliegen. Verplicht vliegen hoeft deze week niet, dus geen vlaggen etc.

Straks tegen 16.00 uur even afvoeren.

Net vader en zoon Niklaas uit Leek geweest. Staan nog aan het begin van hun carriere qua duiven. Moeten nog wat leren, maar geeft niets. Ze vonden het erg leuk, en hebben wat opgestoken hoop ik. We hebben 5 mooie koppels gemaakt van hun duiven. Vader is wat fanatieker, zoon heeft weinig tijd. Maar samen kan het best iets worden. Omdat ze uit Leek komen, heb ik ze Jaap Kroeze aanbevolen, voor als ze dringende zaken hebben qua verzorging of gezondheid.

Morgen vroeg visite van Ard van Bekel uit Nieuw Schoonenbeek en vrijdag van Menno Vermeere. Vast gezellig

Terug