Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 18 juli 2011

18-7-2011

Goedenmorgen allen, update's steeds onder aan de bldz

het is weer maandag. Begin van de week. Slecht weer. Hoe vaak hebben we dat nu al geschreven? Elke week het zelfde, slecht weer regen.

Maar is dit wel zo? Ja de laatste weken, maar we hebben ook hitte gehad, extreme hitte en droogte zelfs. Ook dat was niet fijn voor ons duivenmelkers.

De duivinnen zijn er uit om 08.05 uur. Gisteren hebben ze niet gevlogen, alleen even in bad gezeten. Eigenlijk is het geen weer voor ze nu, donker, nattig bluh.

Elke dag kijken nu zo'n 2200 mensen op deze site, in het weekend en dan vooral zaterdag ruim 3000, machtig mooi toch.

Doen we zaterdag mee op Chatearoux van de Friesche Fondclub? waarschijnlijk niet. Vorig jaar werden we onaangewezen kampioen jong van de fondclub, nu staan we 1e Asduif Oud en kunnen we zaterdag dafgondkampioen oud worden. Maar we gaan onze jaarlingen daar waarschijnlijk niet aan wagen, het doet niet mee voor de afdeling, en niet voor NPO o.i.d. zelfs niet voor de club.

Update 12.00 uur.

De duiven hebben goed gevlogen vanmorgen, de jonge duiven hebben een uurtje in de regen gevlogen, gelijk een badje gehad.

Ik heb nu flink rabakstelen in het hok gegooid, misschien zelfs dat ik het hok van de jongen niet meer schoon maak nu. Het is mooi droog, en jongen houden van rommel.

De speeltuin heb ik nog steeds dicht, het is een voliere die aan alle zijden dicht is maar wel open kan en een open plafond heeft. Die koude, gure wind van de laatste weel heeft me besloten deze dicht te doen. Bij bloedheet weer( wat vast weer komt) , gaat hij overdag weer open.

Op dit ogenblik is het hok van de jongen dus een copie van dat van de ouden. Helemaal dicht met de schuifjes op 5 cm

Terug