Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 10 maart 2011

10-3-2011

Goedenmorgen vrienden en vriendinnen,

de oude duiven hebben vanmorgen goed gevlogen, zo'n uur knalden ze door de lucht. Eigenlijk kon het ook niet anders met deze storm hier. Ze voelen zich goed, dus dan voel ik me ook goed.

Dick Vogelzang heeft hier vanmorgen een aanhangwagen vol voer neer gezet, Kweek, Snoepzaad, Pinda's, Recup, Opbouw, Energie en Super Weduwschap. Dick had een korf vol duiven meegenomen van zijn kwekers. Samen met v.d. Haar uit Staphorst heeft hij kweekcentrum HA-VO opgericht. Ik moet zeggen, de duiven die hij bij hem had waren van uitzonderlijke kwaliteit. Sprint afstammelingen, Kleine Dirken en rechtstreekse Verrect-Arien. Die komen er wel.

De jonge duiven zitten in de voliere vandaag, ze moeten even in bad de smeerpoetsen. :)

Wanneer de jongen in bad gaan is dit altijd in de voliere, door het roofvogelprobleem overal moet je het natuurlijk niet uitlokken.

Heeft u al eens op www.duivenvaria.nl gekeken? leuke site, enkele goede columnisten, maar ook een azijnzeiker, maar die zijn op alle sites, en dat is misschien ook goed. Iedereen blij, gezellig, lief en hartelijk zou ook niet goed zijn toch

http://www.duivenvaria.nl/nieuws/2342-willem-mulder-het-voersysteem-in-ontwikkeling kijk eens bij deze link. Over voeding, vetten, dierlijke eiwitten etc. Het lijken in grote delen wel mijn gedachten :)

Vanmiddag de duiven allemaal tegen luis gedruppelt, ze hadden nog geen luis, maar ik wil het ook niet. Druppels Nanne Wolff, onder de vleugels.

Gelijk alle vliegduiven in de hand gehad, was lang geleden. De duivinnen zijn super, vooral die van 2009/2010. Bij de doffers zitten kanjers, maar ook gewone goeden. Duiven zijn allemaal in staat tot het winnen van een 1e prijs en asduif kampioenschap qua uiterlijke kenmerken.

Je ziet de lijn omhoog lopen qua uiterlijke kenmerken, bij die van 2010 zitten meer supers dan die van 2008 bijvoorbeeld, dit heeft te maken met onze strenge keuring( alleen kweken met 8-/9- duiven)

Terug