Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 25 mei 2010

25-5-2010

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Nog twee dagen dan ben ik 16 jaar getrouwd met mijn Klaasje( de 27e Mei), en dan is het tevens inmanden voor de 2e eendaagse fondvlucht van het jaar Sezanne. Dus eerst even snel duiven zetten en dan uit eten bij Woody's in Steenwijk. Hoeveel duiven er mee gaan weet ik nog niet, dat zal aan het weer en de form van de dag zijn. maar het kunnen er 20 of 30 worden. De duiven komen heel goed dit jaar, super eigenlijk dus ze kunnen het wel aan. Maar is de voorspelling heel slecht...kan het zomaar zijn dat we er 10 spelen, het seizoen is nog lang. De duiven die niet op de fond gaan moeten natuurlijk wel op de midfond( Isnes), thuisblijven ben ik niet zo voor. Altans nog niet, wanneer het zaterdag een pittige word, kan het zijn dat de weduwnaars de week er op thuis blijven, maar een week van te voren kun je dat niet goed inschatten.

Van de 47 duiven die nog gespeelt worden hebben er in het ACG( 6 verenigingen) nog 4 stuks een 100% score van 7 op 7, en 8 duiven hebben 6 prijzen op 7 vluchten dus 85,71%, en 25 duiven hebben tussen de 50 en 83,3% prijs. In totaal kun je dus zeggen 37 van de 47 duiven hebben tussen de 50 en 100% prijs.  Bij de 10 duiven met minder dan 50% prijs zitten maarliefst 5 van 6 overnachtfondduiven die ik nog heb. Ik had gedacht dat wanneer duiven in het systeem zitten en van zich zelf niet weten dat ze overnachtduiven zijn wel prijzen zouden winnen, maar dat blijkt toch niet zo gemakkelijk. Of ze komen nog straks wanneer het wat zwaarder gaat worden of ze zijn niet goed genoeg. Ze krijgen dit jaar allemaal een kans op een overnachtvlucht, maar waarschijnlijk de laatste pas want ik wil "het systeem" niet aanpassen ten voordeele van 6 fondduifjes

Vandaag zijn de vliegers reeds 4 x gevoerd

1. Om 07.45 uur( voor de training) een handje omegakorrels

2. Na de training de gewone maaltijd

3. om 11.30 een mengeling van Pinda's / kaas en Herstel-Power

4. net op 11.45 een paar handen snoep plus hennep.

Het is eigenlijk beter dit over de dag te verdelen, maar ik moet wel naar het werk zo. Klaasje laat de duiven vanavond nogmaals trainen, het voer voor hierna staat al klaar, kan niets fout gaan.

Succes iedereen

Terug