Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 12 september 2019

12-9-2019

Goedendag op deze webshop van Beute Duivenproducten, het is een Webshop met informatie en soms een dagboekje. Liefhebbers vergeten dat wel eens, zeggen dan dat ik veel schrijf over het gebruik van Beute producten, maar laten we eerlijk zijn, het is toch ook een Site van Beute Duivenproducten.

Een paar dagen geleden kwam hier een liefhebber met pokken onder zijn duiven. Geen enkel probleem, ik zag het ook al in onze club. Pokken is een virus, als u het ziet zit het al een tijdje op uw hok. Maar ook in uw club en de afdeling container zit het dan hoor.

Maar even terug naar die pokken van die liefhebber...(zijn duiven), ik heb een jonge doffer die ik niet meer speel besmet met dit virus, door een wondje te maken en in te wrijven met... bbrrrrr, hij zit zolang even in een mand met voer en water natuurlijk, tot zaterdag ochtend dan mag hij weer in het hok en mag de andere jongen besmetten. De jongen die nog geen weerstand of niet genoeg hebben krijgen het dan binnen 14 dagen. Ze zijn dan voor altijd veilig. Het helpt dat de4 jongen binnen blijven, en iedere dag even in bad gaan, door het bad en het vechten er in gaat de besmetting sneller.

Wat me dit jaar heel goed is bevallen is het gelijk enten tegen pmv van jongen die bij de ouders weg gingen. Dus gelijk bij het spenen, en dan zes(6) weken later nog een keer. Nu is het beter hoorde ik om de duiven eerst te spenen en pas na twee weken te enten, maar ik deed het gelijk, had ze toch in de handen.

De kwekers en verkoop duiven hebben nu 5 dagen reeds parastop van de Weerd over het voer aangeplakt met colicontrol. Er zijn jaren dat ik het niet doe, of alleen met Colicontrol maar ik vond het weer een keer tijd om 14 dagen te kuren met parastop van Belgica de Weerd. Dat bij de kwekers de laatste jongen liggen hier en daar nog is geen enkel probleem.

En de verkoop duiven doe ik ieder jaar, ik zeg wel verkoop duiven, maar dat zijn natuurlijk ook de duiven die op bonnen weg gaan en waar ook nog duiven tussen zitten die naar mijn eigen kweek hok gaan.

Een aantal weken was ik niet zeker of ik wel wilde doorgaan met de duivensport. Het is de mooiste sport die er is, maar er zitten zoveel azijnzeikers en domme mensen in, en als die dan ook nog in de ikke ikke stand staan en een borrel drinken, dan maken ze veel mensen het leven zuur. Komt er dan ook nog zo een schoolmeester die de grootste wartaal uit op internet over mij dan heb ik het wel gehad. Maar kom je dan weer op je hok, en komen de duiven op je schouder en knie zitten, ach dan kom je er wel weer door. En die tientallen positieve mensen die ik spreek per week, die maken ook veel goed.

dit a.s. weekend komen zo,n 15 liefhebbers hun gratis duiven halen of op bonnen. Ze gaan door heel nederland en Belgie. Het is leuk om soms iets te kunnen betekenen voor een duivencoach waar het minder goed gaat, of die veel jongen kwijt geraakt is. Afgelopen week kwam Sebastiaan Appelhof met zijn vriendin aan om twee kleine jongen te halen van een week oud, hij nam chocolade en bloemen mee. Dat hoeft helemaal niet natuurlijk, hij is een clubgenoot en ik doe het graag maar het was wel erg leuk

Gisteren 11 september kwam Rein Dunnink hier met al zijn jonge duiven, een geweldige man, hij speelt al jaren niet door ziekenhuis opnamen maar kan de sport niet missen. Hij had 125 jongen bij hem van diverse leeftijden en zegt opeens; Gert Jan zoek er maar een paar koppels uit voor je club leden, ik dacht nog even dat ik het niet goed hoorde, maar ja het was toch echt zo. de 8,5 en 8+ duiven hield hij zelf en uit de grote groep met 8 en 8- duiven mocht ik pakken wat ik wilde voor pv de Vredesduif. Ik nam vier koppels, een fond koppel, een vitesse koppel en twee allround koppels. 

Geweldig bedankt Rein 

We hadden van Rein vier prachtige koppels gehad, en vijf mensen apten gelijk... koppel te kort dus, opgelost, Colinda was uitgeloot maar krijgt koppel van mij.

De oude duiven hebben vanmorgen nog even lekker gevlogen en zitten nu in bad. De jongen zitten nu net samen.

 

Terug