Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 3 september 2019

3-9-2019

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Vanmorgen kreeg ik een leuk telefoontje van de heer Baijer uit Oosterbeek, hij speelde met maar vier duifje mee de snelste van afdeling 8 afgelopen week. Tegen 3873 duiven de eerste met maar 4 mee is toch prachtig. De Beute producten komt hij altijd persoonlijk even halen hier thuis, de volgende keer krijgt hij van mij gebak. Van harte.

Net even snel door het spoor der kampioenen gebladerd, sommige reportages lees ik even snel door, sommige ook niet. Je moet er ook wel een beetje tijd voor hebben he. 

Ik zag toch weer flink wat gebruikers van het Beute systeem, de producten of de selectie of beide. Ook maar dat kan diverse redenen hebben, staat bij enkelen niets... of ....dat ze jokken :) 

Herman Calon was grootmeester van afdeling Zeeland op Peronne. Herman 1 van de eerlijkste mensen die ik ken, hart op de tong. Al jaren gebruiker van diverse Beute producten en we doen al meer dan 10 jaar de selectie samen. Herman weer gefeliciteerd. 

Bij Brabant 2000 zijn het de toppers Embregts-Theunis die Grootmeester zijn, geweldige spelers. Ook hun satelliet hok in Donkerbroek pakt als een trein. Goede duiven, inzet en enkele Beute producten. Van harte daar wederom !

In Afdeling 6 zag ik als Grootmeester Jaap en Emmy Sietses wederom. Op Duffel pakten ze weer de beste afdeling uitslag. Het staat er niet bij maar Jaap is vaste gebruiker van diverse Beute producten en al jaren komen hier de duiven door de hand voor de selectie.

In Afdeling 8 staat een mooie reportage wederom van H en EJ Eijerkamp, ze pakken de tweede grootmeester met 51 uit 55 op Quievrain/Bierges Vorig jaar had Lotte Eijerkamp de Beute producten en nu dit jaar beide hokken met weergaloze prestaties.

Bij afdeling 10 de winnaar vanuit Maaseik E Brand en zonen uit Staphorst ook vaste gebruikers van het gehele Beute systeem.

Ik zag mezelf staan bij afdeling 11 Maaseik tegen 3748 duiven met 1,2,4 En nog diverse andere namen bij vluchtwinnaars of serie pakkers. Altijd mooi om te lezen.

Hier gisteren het hok van de jongen kleiner gemaakt, de speeltuin zoals ik het altijd noem is een voliere, die is nu afgesloten. De duiven moeten een nieuw plekje zoeken wat extra motivatie geeft maar ook de kou die nu toch nedereland binnenkomt is een reden tot afsliuiten van de speeltuin.

De oude vliegduiven zitten op kleine jongen waarvan ik nu de eersten begin te ringen. Vroeger bracht ik ze elke dag weg, dat doe ik niet meer, nu vliegen ze gewoon even buiten en gaan op vrijdag in de mand. De natour was vroeger hier om series te maken, nu gebruik ik het om duiven die blijven bakvaster te maken.

De kwekers zitten op stenen eitjes, althans de meesten. Enkele oudere kwekers moeten plaats maken voor de jonge generatie, en de betere gaan naar andere liefhebbers, en de minderen gaan weg, die hebben hun kans gehad.

Gisteren is Bert Penne en JP de Lijzer nog even hier geweest voor Dreampigeons. een live verslagje gemaakt, leuk.

Er word veel gesproken of ik nu wel of niet ga stoppen met de duivensport, ik twijfel nog steeds hoor. Al die randzaken en oneerlijkheid hangen me de keel uit. Maar soms zie je ook weer de mooie dingen. Het kan ook zijn dat ik misschien stop met vliegen, gewoon een jaar niks of alleen de jongen.. ik weet het nog niet. In ieder geval zijn we vast begonnen met dicht timmeren van het "nieuwe hok" er staat nu dus al een 12 meter leeg en van de bakken in het kweekhok is ook reeds meer dan de helft dicht.

Nog twee zaterdagen vluchten hier en dan in ieder geval pauze tot April maar misschien wel tot 2040.

Terug