Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 7 juni 2018

7-6-2018

Goedemorgen iedereen,

De duivinnen er vanmorgen uit om 06.30 uur, nu 07.20 uur nog steeds uit zicht. Warm vandaag, en ik wil de doffers even weg brengen voor een lapvlucht van 60 km. Ze zitten reeds in de mand.

Twee weken geleden op de dag van inmanden eendaagse fond deed ik de duiven niet los, en nu laat ik ze trainen of breng ze 60 km weg.... tja. Wat proberen hè, begin van de week vlogen ze slecht, dus even wat km inhalen.

Gister bezoek gehad van Hans en Evert Jan Eijerkamp, ze kwamen eerst naar Wilhelminaoord en gingen daarna naar Gerard Koopman, de man met RED BULLENS !! Ongelofelijk hè .

Beide Eijerkampen waren zeer onder de indruk van ons kweekhok, wat een klasse. De Vechtmachine natuurlijk ook bekeken, we besloten dat er een kind Vechtmachine naar Brummen gaat in ruil voor een duif naar mijn keuze en dat er in 2019 weer testduiven komen, uit de besten.

èèn hok met jonge duiven op Greenfield stud gaat nu LTW, OLYMPIC MG MIX en LECITHINE OLIE gebruiken, we gaan het zien.

Zeer gezellige ochtend..

Nu 07.30 uur, en nog geen duivin te zien.

Hoeveel er vanavond mee gaan? Om een mooi prijspercentage te halen moet je 10 of 20 uitzoeken, om een uitschieter te hebben misschien alles spelen. De Vitesse is veel te wind gevoelig en ik zit ver buiten de vlieglijn. We gaan naar Sens en dat zal zo een 560 km zijn.

Vanavond alle duiven een Capsule en druppelen in de ogen

Let op vochtigheidgraad op uw hokken !! DROOG? DAN ECHT DRUPPELEN !!

UPDATE 10.50 uur:

De doffers in twee ploegen los gelaten, èèn een stuk richting nijkerk en de andere bij Zwolle(Ikea), ze waren allemaal reeds thuis toen ik aankwam.

Of het goed is? Tja geen idee, twee weken geleden liet ik de duiven niet los op donderdag, ook dat deed ik nooit, nu zelfs gelapt op donderdag, wie zal het zeggen.

De duivinnen vlogen 80 minuten, ik moest ze echt naar beneden fluiten, dat is een gezond teken, al was ik begin van de week niet blij met de matige training en slechte mest op maandag ochtend, ze waren niet beter geworden naar de zondag vlucht Quievrain.

Nu even kijken hoe ze het opgepakt hebben zaterdag, ik ga zo de lijstjes er bij pakken van Compuclub, welke gaan mee en welke niet. Het zullen waarschijnlijk 24 stuks worden, ik zou daar graag 17/18 prijzen van pakken met een kop duif.... :) wie niet he?

Afgelopen week gesproken met de Familie Eijerkamp, Dokter Henk de Weerd en dokter Raf Herbots, diverse tips of gedachten gekregen, even laten bezinken. Vooral LUCHTVOCHTIGHEID

Terug