Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 15 januari 2018

15-1-2018

Goedendag iedereen

12 Januari zouden de ringen komen had ik eerst begrepen, waarschijnlijk fout, er kwam geen ring. Zelf de 12e naar Urk en later Zeeland, en de jongen moesten toch echt een ring om, maar die waren er niet. Noodringen? jazeker maar het kon nog op de 12e ..... maar niets, nada, noppes.

Toch maar even met onze ringen man Bert Slot ge-chat... komt goed zegt Bert: Albert Jan de Jong zorgt dat de ringen bij jou komen en ik ring ze....... Kom ik zondag de 14e Thuis... en ja hoor Bert alle jongen netjes een groene ring om gedaan met begincijfer 51. Bert: Ja, het was even werk, die jongen van jou waren al groot en hebben dikke poten, vooral die van bak 5 en bak 28... maar het is gelukt.

Geweldig bedankt Bert en AJ, ik op Urk en bij de jeugd in Zeeland en jullie aan het werk voor mij :) 

Nu hopen op de gewone ringen want de rest moet ook nodig.

Vandaag komt Gerrit Vedder, hij neemt mijn jonge duivenhok onder handen. Gerrit: Het moet een keer muizen en matter-proof worden gemaakt... en kan wel een keer worden uitgeblazen ...... Tja, dus komt hij zelf maar hahaha.

update 16.25 uur

De duiven net wederom voer gegeven, de jongen groeien als kool. Vandaag Gerrit Vedder geweest hokken schoon gemaakt, ramen gewassen, ik moet al weer jongen ringen zag ik en Albert Jan de Jong even geweest(Oud NPO Voorzitter) en voorzitter van onze club, had nog een paar duifjes met twijfels, twee konden er weg, het werden er drie, duiven genoeg vertelde hij.

Alle duiven vanaf gisteren CLEAN BALANCE door het water, de jongen zijn over op graan, de mest blijft mooi en ze worden gelijk heerlijk scvhoon aan de binnenzijdee(Oude duiven) en de jongen wennen aan de smaak.

Terug