Laatste nieuws van Gert Jan Beute Duivenproducten

YELLOW DROPS ook in te zetten bij wondjes

28-8-2023

Arciflavine ( Yellow Drops) is een chemische stof die wordt gebruikt als een antiseptisch en desinfecterend middel, vooral in de veterinaire en aquacultuursector. Het heeft antimicrobiële eigenschappen en kan worden gebruikt om bacteriën, schimmels en bepaalde parasieten te bestrijden. Hier zijn enkele toepassingen van arciflavine:

1. **Desinfectie:** Één druppel in ieder neusgat en dat éénmaal per week liefst op dinsdag .

2. **Behandeling van infecties:** In de veterinaire geneeskunde kan arciflavine worden gebruikt als een actueel antiseptisch middel voor de behandeling van huidinfecties, wondinfecties en andere oppervlakkige bacteriële of schimmelinfecties, en het Geel bij duiven.
Het gebruik van arciflavine moet echter met voorzichtigheid worden benaderd. Één keer per werk één druppel in ieder neusgat of één keer per week 15 druppels op 500 gram voer( liefst op dinsdag)

3. **Behandeling van wondjes, wonden door ongelukken, maar ook bij bloedwratten en pokken uitbraak

Acriflavine is een organische verbinding die vaak wordt gebruikt als een antiseptisch en antimicrobieel middel. Het is een kleurstof en heeft gele kleureigenschappen. Oorspronkelijk werd het gebruikt om bacteriën en andere micro-organismen te bestrijden.

De verbinding heeft antimicrobiële eigenschappen en werd in het verleden gebruikt voor verschillende medische toepassingen, waaronder de behandeling van wondinfecties en als desinfectiemiddel. Acriflavine kan interageren met DNA, wat bijdraagt aan zijn antimicrobiële effecten. Het kan de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen remmen.

Terug