Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 10 juni 2017

10-6-2017

Goedemorgen iedereen,

update 10.40 uur: we hadden èèn duifje mee op de vitesse, ik liep naar buiten en liep Herbie al op de plank, eerste gemelde duif in de club, en zal denk ik een 3e vliegen tegen 318 duiven, of hij er eerder was? geen idee, ik zag de melding uit steenwijk, en dacht dan moet hij om 10.11 uur vallen, toen ik buiten kwam op 10.09 zat hij op de klep en draaide rondjes, ik schrok me te pletter haha, dus in ieder geval 100% prijs

__________________________________________________________________

mooi weer, weinig wind, hier vanuit het zuiden, zit geen zuidwest in hier.

De korte vlucht is gelost om 08.15 uur, de eendaagse fond vanuit Sens ( 556) is gelost om 07.00 uur.

Op Weert( korte vlucht) hebben we èèn duifje mee, 14-838 Herbie, hij vloog nu vier weken op rij buiten de prijzen, is niet in goede doen dus.

Op Sens hebben we 30 duiven mee. Of er op dit ogenblik kansen zijn voor onze ploeg is nog maar af te wachten, twee weken geleden een taaie dagfond gehad, en vorige week een zeer matig resultaat. Dus ik verwacht niks dan kan het alleen meevallen

We hebben nu ook een groepje doffers mee, op de eerste dagfond vlucht niet, ik vond het te gevaarlijk voor doffers, op ons hok weet ik uit ervaring dat warm weer, zuid oosten wind en een westelijke losplaats niet goed is voor ONZE doffers. Nu was de voorspelling zuidwest, en moeten ze een keer mee om ervaring op te doen, de meeste doffers zijn jaarlingen.

In de club waren op de dagfond maar ongeveer 120/130 duiven, heel erg weinig. De afdeling heeft besloten .... dat clubs die geen 3 volle manden hebben op Sens( vandaag) de volgende dagfondvlucht moeten aanvoeren... zal bij benieuwen of dat gaat gebeuren.

Gisteravond voor de vitesse waren er 318 duiven, dus eigenlijk 317 tegen 1 (hahaha)

De duiven hebben nu reeds Electroboost en Clean Balance in het water, heb er nog even aan gedacht om alle zakjes die ik kocht bij Joop Schuring door het water te gooien( Orni Speciaal, Belga Tai en 4;1), maar ja die had ik al weggegeven aan de jeugd spelers en het Belgische jonge stel, en om ze nu terug te halen? hahaha. ( lees dagboek van gisteren)

Tot later iedereen, updates zullen wel volgen vanmiddag, na of tijdens de aankomsten van de dagfond.Ik verwacht Wim van Dijk als eerste in de club, hij speelde vorige week ook de eerste met de zelfde duif als een week eerder, en hij heeft iets meer afstand, als ik nu vlak achter hem zit ben ik tevreden.

Terug