Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 7 juni 2017

7-6-2017

Goedemorgen iedereen,

het is nu 12.37 uur.

alle duiven zijn er uit geweest, in de stomende regen, echt mega dikke buien, maar het moest. Ook de jonge duiven gingen naar buiten, ze vlogen hoog en hard door de wind, en nat..... maar ze vonden het geweldig.

Vanmorgen bezoek gehad van de heer en mevrouw Suk met hun 67 jonge duiven, mooie gezonde jongen. sommigen nog geen pen gestoten en sommige nog op drie oude pennen.... de eerste groep is verduisterd de tweede groep uitgelicht.(en zijn al bijna klaar). Raar om te zien, èèn speler twee verschillende systemen. Kan hij het mooi uittesten toch.

Vanmorgen de vraag gehad of ik zaterdag mee speel? , ik weet het nog niet moet ik eerlijk zeggen, het weer is klote, de voorspelling is iedere seconde anders en ik zit met mijn hoofd bij de jongen en dan ook nog eens mijn 9 zekere duiven afgelopen oktober naar de kweek gezet( gelukkig maar anders waren ze misschien weg van die rare vlucht twee weken geleden), nu zitten ze lekker op de kweek.

Gistereavond de vraag waarom ik geen doffers mee had op Pointoise( of iets dergelijks)? Omdat we buiten de vlieglijn gingen, warm weer en sterke zuidoosten wind, en uit mijn ervaring hier is dat op ons hok slecht voor de doffers, die zijn veel te druk, maken zich gek, slaan op zee en raken eerder "kwijt". Dus expres 20 duivinnen gepakt. Nu later bleek dat een goede keuze. Maar natuurlijk zijn er ook doffers die vroeg zaten... dat zeg ik ook niet, maar op mijn hok nam ik die gok niet. duivinnen zijn rustig, laten zich minder gek maken en komen bij ons beter na. Dus was de wind noordwest.... met een bui...dan hadden de doffers gewoon mee geweest.

Vanmorgen telefoon uit China voor 900 Beute bakken.... 900??? 900 x bijna 11 kg.

En gisteren besloten om 10 jongen aan te schaffen om mee te vliegen bij Eddy Grootjans uit Belgie, hij gaat verhuizen.... dus was er kans om vroege jongen aan te schaffen. Bij kampioen Johan de Hartog en Zoon en gebroeders Dekker doen de Grootjans duiven het ook geweldig. Eddy speelde afgelopen zondag de eerste met een jonge duif die de dag ervoor een 7e pakte....... ja dat kan in Belgie zaterdag en zondag spelen met de zelfde duiven.

Terug