Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 28 mei 2017

28-5-2017

Goedemorgen iedereen,

wat een dag gisteren, niet overal begreep ik maar in veel afdelingen was het zwaar, voor vele duiven te zwaar. We moesten in de club hier zelfs doorklokken....en dat is jaren niet geweest. Gisteravond de punten er niet uit dus.

Vanmorgen zaten er reeds enkele duiven op me te wachten toen ik in het hok kwam, ze zaten rustig bij hun doffer, ik voelde er niets aan, deze hebben gisteren gewoon rust gepakt ergens, en maakten zich niet druk.

Om 11.00 slaan we de klok af, we zullen zien hoe het ging, ik denk 4 bij de eerste 10, en beide getekenden prijs en de asduif fond van vorig jaar is er, en de Asduif totaal van twee jaar op rij is er ook, en de goede jaarling duivin met 7 op 7 is er ook. Natuurlijk nog een aantal niet op het hok, die komen vandaag of anders morgen wel hoor, we kunnen spreken van een zware vlucht, maar een rampvlucht niet denk ik, eerst even maandag avond afwachten.

Omdat ik de enkelen ( 9 stuks) van de besten naar de kweek deed afgelopen herfst is het even wachten op weer een nieuwe topper, ik mis ze nu wel natuurlijk, je ziet de duiven die altijd door kwamen 364,365,415,324,353,761,500,343 allemaal in de voliere..... tijdens dat je zit te wachten op de duiven op een zware vlucht, tja dan is het slikken. Maar dat wisten we hè, dit jaar even door en dan met een mooie ploeg jongen weer opnieuw starten, maar tot nu toe doen de duiven het goed( duivinnen beter dan de doffers)

De duivinnen die vandaag terug komen gaan volgende week gewoon weer mee, op dit ogenblik zien ze er goed uit, ook de echte laatkomers. Net toen ik het bad gereed zette zaten ze er gelijk in, toch een beetje flodderig geworden van zo een trip gisteren.

Wees gerust, de duiven komen echt goed na hoor, is het vandaag niet dan van de week wel. Geef ze even rust, maak ze schoon, geef ze een herstel power capsule extra en in een paar dagen kent u ze niet terug.

Later meer, eerst koffie

Terug