Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 11 mei 2017

11-5-2017

Goedemorgen iedereen,

het gaat vandaag prachtig weer worden, dus even genieten van een dag lente. In het zuiden misschien wel 21 graden. Goed voor de duiven he.

Gisteren hebben Willem en ik de duiven naar stadshagen gebracht, tussen zwolle en kampen, S,heerenbroek zeg maar, de lucht was zwaar bewolkt, maar ze kwamen super thuis.

We moesten een bestelling naar Wim de Groot brengen, en de duiven konden dus mooi even mee. Toen we er stonden, kwam er een busje van BAM bij ons staan, het was een liefhebber uit brabant, hij was hier aan het werk en herkende me, altijd gezellig even zo een brabo.

Omdat ik ze gister dus weg bracht, gingen ze gisteravond niet los, ze mochten na de lapvlucht even een uurtje samen( de geslachten), beetje moed geven zeg maar, beetje plezier.

Gisteravond naar dokter Wolff geweest, het was super gezellig, was druk, agenda weer bomvol, ik had vier kweek doffers mee genomen, èèn had een beetje het geel. Bij kwekers niet erg, zat op grote jongen dan zie je dat wel vaker hè . De andere drie op eitjes hadden niets. Ze zijn zwaar vertelde Nanne....ja, klopt mijn kwekers zijn altijd zwaar, vroeger toen we alleen klakken hadden waren ze vet, moddervet, nu gewoon zwaar. Komt door het extreme voer wat ze krijgen in een bak van een meter bij een meter.

Er liggen geweldige jongen bij, mooi voor op uw kweekhok, met kweek garantie, heeft u bij de jongen er uit geen succes, dan komt u de ouderdieren ruilen. Dus voor de prijs per stuk? stuur maar een mailtje.

Ik ga even nieuws kijken, tot later

Terug