Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 22 april 2017

22-4-2017

Goedemorgen iedereen,

Update 14.00 uur, de duiven kwamen heel goed, in ruim 10 minuutjes 25 van de 42, en in 45 minuten alles thuis, geen achterblijvers wederom

 

Zoals elke zaterdag is het hier wederom prachtig duiven weer al vanaf 06.00 uur, nu 08.30 uur staat de zon hoog aan de hemel, en is het helder blauw.

Gisteren heb ik 658 duiven ingemand, althans in de handen gehad, de 42 van mezelf worden door Jan Willem gedaan natuurlijk, niemand mag zijn eigen duiven in de mand doen. Dus 616 vreemde duiven door de handen zeg maar. Veel duiven herken ik al hoor, na een paar weken spel, herken ik er wel 50 denk ik, puur door het aanpakken, dat dit bij de liefhebbers ook vaak de beste vliegers zijn is niet opvallend.

Volgende week gaan we een half uurtje eerder beginnen met inmanden, gisteren nog om 17.00 uur, volgende week gaan we naar 16.30 uur, we hebben èèn inkorftafel en dan is ruim 650 duiven te veel om netjes, en met respect in de manden te krijgen, dus ik wil er graag een 30 minuten bij. De vrachtwagen is hier om 19.20 uur, en zoals Friesland gewoon is, op de minuut af !

Zelf heb ik 42 strijders mee, strijders is een nieuw woord hier in Friesland, iedereen gebruikt het nu, dus ik ook maar. Deze 42 strijders hebben alles gehad van de week wat in mijn schema staat, maar qua trainen en voertijden erg onregelmatig, dus heb geen hoge verwachtingen voor vandaag. Klaasje lag een week in het ziekenhuis, dan gaan je uren toch in andere dingen zitten, van ziekenhuis bezoek tot huishouden zeg maar.

Gelukkig namen Gerrit Vedder en Cor de Jong mijn duiven woensdag even mee voor een lapvluchtje, en brachten ze zelfs een bestelling voor mij naar de Groot in s,Heerenbroek. Woensdag blesseerde ik een rib ook nog eens, dus kon donderdag en vrijdag niks haha, maar wel de 658 duiven in de mand doen hè in de club, ik moest het dus bezuren, kon geen stap meer verzetten, ik denk dat ik oud ben......

Vandaag maak in het voer gelijk aan met OLYMPIC MG MIX en LECITHINE OLIE, door de koude deze week, denk ik dat ze een keer extra best kunnen gebruiken, en voordeel is van op zaterdag reeds doen, dat de duiven zondag reeds bol staan, en maandag al weer vol gas trainen, je bent dus een dag eerder met alles.

Door het water vandaag en morgen de Clean Balance met zeer belangrijk voor mij gelijk de ELECTROBOOST er door, door dit schema hebben we eigenlijk iedere week een dag meer( alles net even sneller op de rit, en kunnen duiven een dag eerder beginnen met opbouw naar de volgende vlucht), doe je dit alles niet, dan begint een duif pas na maandag met de eigenlijke opbouw, en ben je straks tegen de fondvluchten een dag achter, denk daar maar eens over na. Dus vandaag Clean Balance om ze schoon te maken , Electroboost, Olympic MG mix om ze herstellen in extreem korte tijd, en de Lecithine olie voor het aanplakken en voor het opslaan van vetten in de spieren( vandaag vooral als aanplakmiddel)

Vanavond krijgen de duiven een oogdruppel in beide oogjes, er nooit OP LATEN VALLEN, dan komt het te hard aan en u verspilt te veel, nee de druppel op het oog leggen, voorzichtig en de duif "pakt hem er af". Iedereen succes vandaag, ps heb dus 42 mee, 22 duivinnen en 20 doffers, de Asduif van vorig jaar is waarschijnlijk opgegeten deze week... 16-687, roofvogels...tja, de groenen fokken ze maar bij, voeren ze met duiven, omdat wildzang en weidevogels bijna uitgestorven zijn... dus wat gaan die gefokte vogels dan eten? juist duiven.

Iedereen succes vandaag, en pak ze, en voor Henk: geniet van de aankomsten

Terug