Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 1 april 2017

1-4-2017

Goedemorgen iedereen,

Zutphen werd Deventer, Zutphen geen goede losplaats. Ahh okè

Africhting vlucht, ik heb alles mee 46 stuks. twee doffers meer dan het aantal duivinnen.

Gisteren nog even gesproken met een kiesman van onze afdeling, tja toch wel weer nieuwe dingen gehoord. Het ging o.a over de invliegduiven, wij als Friesland trekken ons niks van het npo aan blijkt, volgens gewoon invliegduiven, maar dan wel alles of niks of zo. Ik luisterde al niet eens meer, ik verslikte me in mijn bal gehakt, ook mijn afdeling doet zijn eigen ding.

U kunt onze spelregels lezen op www.F96.nl

In mijn club ben ik de man die de duiven in de mand stopt, ik zie wel hoe het op de eerste officiele vlucht gaat en wat dan de plannen zijn.

We zien wel wat de toekomst ons brengt, eerst vandaag maar even afwachten, we zouden naar Zutphen volgens het programma en gingen naar Deventer, stond wel al op de site hoor.

Het is hier nu 09.28 uur en al vanaf 08.00 stralend weer, vroeger hoorde je dan de vogels fluiten, tegenwoordig niet meer, die zijn opgegeten door de Sperwer tijdens de winter.

Het is 1 April vandaag foolsday, ofwel je mag gekke dingen doen en zeggen, ik deed het ook, weet u nog mijn grap met de verf in de hokken tegen zonnestralen? mijn Red Bull door het water actie en mijn Antenne versterker? dat ik de duiven al op 10 km afstand kon klokken. Dat liep zo uit de hand steeds, dat ik geen grappen meer maak.

Nee wij duivenmelkers zijn niet zo van de grappen hahaha.

Gisteren super gezellig in de club, de jeugdspelers Ils,  Robin en Kaylin waren er ook met hun duifjes, geweldig. Wim van Dijk vertelde nog over het vluchteling gezin wat achter hem woont, ook duiven mensen, misschien weer nieuwe leden. Top.

Afspraak voor 2017 was 6 duiven in een 6 vaks mand, ik zag er toch weer 10, dat is dan jammer, afspraak gemist? vorig seizoen zag ik een keer 11 in een 6 vaks mand, tja daar ben ik niet zo blij van geworden, we hebben duiven he, ook de reis naar het inzet lokaal moet goed zijn. Ruimte en schone manden, met materiaal op de grond wat schone voeten houd, hebben we afgesproken.

Iedereen succes vandaag, hier Clean Balance in het water met Electroboost, moet dat al? het is mijn systeem, gaat goed dus waarom anders nu dan over twee weken met een echte vlucht? een duif weet niet dat het geen wedstrijd is maar een "invliegvlucht", dus schema is schema. Morgen dus ook het zelfde in het water.

Een sportvriend had bij sommige duiven al de eerste pen er uit, maaktten ze hem wijs, ramen dichtkalken met kalk etc etc, hij moest de veger er maar bijpakken, en flink kalken. In 2007 hadden wij in Maart een bekend speler hier te keuren, hij zei bij mijn duiven: gaat niks worden, ze hebben al een pen gestoten, tijdens de vluchten stokte het gewoon en pakten we drie keer TT, sommige liefhebbers met hun ouderwetse ideeen. Ze zijn gewoon lekker gezond, misschien een tweede keer op eieren gelaten en ja dan komt er een pen? wat geeft dat nu? NIKS

Terug