Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 31 maart 2017

31-3-2017

Goedemorgen iedereen,

Ik ben blij, ik heb er zin aan

vandaag gaan we los, de eerste vlucht van het seizoen. Waar we heen gaan op deze africhting zien we morgen vroeg wel. Het zou geloof ik Zutphen zijn maar toch Deventer, ach we zien het wel. Ik weet nog niet helemaal zeker of ik mee doe, nu op vrijdag ochtend twijfel ik, maar dat ben ik hè een twijfelkont.

Dat de duiven gezond zijn weet ik zeker, dat ze goed ingevlogen zijn weet ik zeker, dat ze allemaal terug komen dat hoop ik. Er zijn twee doffers bij die maar twee vluchtjes gehad hebben, dus dat is dan spannend.

Normaliter gaan ze er op vrijdag niet uit, maar omdat het maar een africhting is zonder klok te zetten, zijn ze er nu gewoon uit en krijgen ze nog volle bak eten straks.

Ik hoor op dit ogenblik bij de Beute producten gebruikers niets over scheefvliegers, gelukkig maar, ze zijn voorzichtig gebracht en hebben de Vita Sport of meestal Olympic MG mix gehad in voren reeds, maar toch heb ik ze al weer gezien op andere hokken, de baas zelf herkende ze niet, ja het was die duif die er niet uit wilde, maar dat het een scheefvlieger is hadden ze niet door( het is soms ook moeilijk te zien), dat zijn dan vaak de duiven die de eerste vlucht nog thuiskomen, volgende week niet willen vliegen, en in de komende weken wegblijven.

We beginnen met africhting, dan Vitesse, Kleine midfond en daarna gaan we verder. Na de eerste vluchten krijg ik wel eens een mailtje, dat een zes of een echt afgekeurde het goed doet op de vitesse, in ruim 90% van de gevallen is deze duif aan het eind van het seizoen niet meer op de hokken, op de zware midfond of nog verder kunnen zesjes het in veel gevallen niet aan. De eerste uurtjes vliegt een duif met zijn kop, daarna moet zijn lichaam het ook doen.

Mensen vragen wel eens: kan deze duif fond aan? eigenlijk moeten we niet in woorden rangschikken, een midfondvlucht kan soms veel zwaarder zijn dan een dagfond vlucht, je moet kijken na het aantal uren vliegen, iedere duif kan twee tot drie uur vliegen, en zelfs een vroege prijs winnen. Op de 6/12 uurtjes vliegen vluchten gaat het lichaam steeds meer parten spelen. Ik zie het bij mij in de club, ik sta achter in de inkorftafel, wanneer het een zware vlucht gaat worden, weet ik meestal van te voren welke duiven het zeker NIET doen, vooral de zwakke karkassen en de lange armen en bodybuilders zijn de afhakers. De bolletjes met bijna geen arm komen fluitend thuis.

Maar daar hebben we de eerste vluchten nog niets mee van doen, morgen en de komende weken kan iedere duif nog de eerste winnen, succes en geniet. En blijf eens wat langer in het clubgebouw, drink eens wat en geef eens iets weg, ook ik ken ze hoor, die na drie rondjes te hebben gekregen gerust een cola voor hun zelf bestellen. haha mensen he.

Terug