Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 30 maart 2017

30-3-2017

Goedendag vrienden en vriendinnen,

Druk met de jonge duiven bezig, mijn tijd gaat nu daar in zitten, maar iedere dag een jong opgevreten daar worden we niet blij van hè. Gisteren weer een bont kopje, die mis je , het aantal tel ik niet meer, zijn iedere dag minder dat wel. bij de ouden gelukkig geen slachtoffers de laatste tijd, 1 duivin en 1 doffer, maar nu knallen ze het hok uit, zijn weg, en zijn zeer snel weer binnen dus heeft de rover weinig kans. Maar de jongen? in mijn club gister een lid, binnen een week van 36 naar 24, en had twee belgen....nu al niets meer. Ik denk de laatste 10 dagen in onze club alleen al wel 30/40 duiven opgevreten. Te erg, maar ja de groenen he, die maken alles kapot, nu geen weidevogels meer.

Jaren geleden begonnen ze in de Wijk bij Meppel met het fokken van ooievaars..... er waren geen meer.... nu duizenden en niets meer in de sloot, geen kikkers, geen visjes en zelfs kuikentjes eten ze, en dan gewoon blijven door kweken van ooievaars, ze gaan voor de 10.000 denk ik.

Geef groenen de kans........ en ze maken alles kapot, ze slaan door. Roofvogels opkweken met duiven, omdat er geen wilde vogels meer zijn( te weinig), dus wat eet zo een gefokte rover? duiven. Ooievaars opkweken met kuikentjes omdat er geen kikkers meer zijn...wat eten ooievaars nu? kuikens van eenden, fazanten en zelfs van kippen achter in je tuin.

Mister positivo heeft een deukje hahaha. NPO bestuur prachtige en goede ideeen... en aan alle kanten krijgen ze tegenwerking en stront over zich heen. Invliegduiven er af? ze zijn nu al weer uitvluchten aan het zoeken om het te omzeilen. Een paar weken geleden iedereen in feeststemming in Ede, YESSSSSSS , we gaan het samen doen, we hakken de knopen door, we gaan door de auw heen. En op naar de groei van 2022. En nu? beginnen de ikke ikke figuren al weer te zagen aan de poten. En gooien de bestuurders van sommige afdelingen alles al weer neer omdat ze hun zin niet krijgen, en stemmen kiesmannen anders dan hun achterban wil, stelletje mafkezen. De duivensport kan het redden, en zelfs groeien door dit NPO bestuur, maar dan moeten de zeikers de mond gesnoerd worden. Anders straks, geen duivensport meer... in afdeling 4 is de terugloop het grootst.... daar willen ze niks, zelfs niks te maken hebben met die Hollanders..... tis toch te erg. De zeeuwen zijn achter de schermen al bezig met invliegduiven..... Tis toch te erg voor woorden.

Maar als straks door die figuren er geen duivensport meer is, zeggen ze : we wisten het niet, wij deden niks, zij, die ander die heeft het gedaan.......

Nu hebben we ieder jaar 800 leden minder, DUS HET MOET ANDERS TOCH?  DOET HET DAN OOK, en VERGEET IKKE IKKE Potverdikke

Terug