Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 22 maart 2017

22-3-2017

Goedendag iedereen,

Vandaag met drie duiven bij Nanne Wolff geweest, keel uitstrijkje gloaca uitstrijkje, mest onderzoek en onderzoek van de luchtwegen. Ook twee duiven mee van een sportvriend..... ( die ook het Beute systeem gebruikt sinds enkele jaren), Compleet schoon volgens Nanne, geweldige gezonheid en conditie, geen spoor van Geel, wormen en of coccidiose, en de luchtwegen en koppen..... geweldig.

Bij de eerste doffer vertelde Nanne: Geweldige kopvlieger....klopt precies 14-734 (Hangover), bij de tweede zei Nanne : Kopduif op de vitesse, gewond geweest....( Herbie 14-838) twee eersten en zoon van DAMON. En Ja Herbie is twee keer geslagen door de roofvogel. Bij de 3e zei Nanne: Asduif type verwant aan de 2e........ Gouden Crack Doffer 14-808 ( en ja de 2e en 3e lijn Vechtmachine).

Bij de twee van de sportvriend, goede duif....klopt precies, maar ook verwant aan die twee van jou.... ( Klopt Vechtmachne)..bij de 5e duif(duivin) Super duivin, lijkt verwand aan de eerste en tweede doffer van jou..... klopt, duivin bij mij geboren, verwant door Damon(Heremans). Dus Nanne had alle vijf duiven goed, hij moest er zelf op lachten. Als je veel duiven in de hand hebt, krijg je vanzelf dat gevoel.....al krijgen sommige het nooit( dat zijn de mensen die dit soort observatie ook niet geloven)

Vanmorgen eerst de ouden laten vliegen, toen de vroege jongen er uit, en tegen de tijd ik weg ging de tweede groep jongen los. Er maar niet bij gebleven...ze moeten er toch uit, roofvogels of niet. De eerste groep ging door aanval sperwer allemaal de lucht in, spannend maar ik tel niet of er èèn of meerdere weg zijn.

GEEL: de sportvriend en ik hebben onze duiven een "Clean Balance" kuur gegeven en de LTW kuur( opstart), misschien dat de duiven daarom zo extreem schoon zijn, dus zelfs geen GEEL.

Ik las een stuk over kuren tegen het geel, het nut of onzin er van.... Hier op de hokken gaven we tot 2010 producten tegen het geel, coccidiose, wormen, collie, salmonella etc. In 2010/11/12/13/14/15/16 en nu begin 17 hebben enkele vliegers een geel pil gehad, de meeste vliegers nog nooit, en de kwekers helemaal niets. Alle andere producten krijgen ze niet meer. En toch, of juist? schoon, alles zelfs de kwekers op jongen...

Wel de Beute producten LTW, COLLICONTROL en CLEAN BALANCE, maar......... Wanneer Nanne iets zou vinden qua ziekte en of besmetting zou ik gelijk ingrijpen, maar in al die jaren niks.

Terug