Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 15 februari 2017

15-2-2017

Goedendag

Net bericht van een zeer bekende speler uit Afdeling 1, of ik daar door de duiven wil gaan, natuurlijk wil ik dat. Ik ben er al eens eerder geweest, twee keer reeds volgens mij. Zeeland: Ik kom er vaak, zitten goede duiven, kleine afdeling, veel water, duiven moeten net een stapje extra zetten . Dus wederom een mooi project.

Vanmorgen even de vliegers door de handen gepakt, 13 jonge doffers en 1 duivin mochten blijven voor 2017. Zeer zwaar geselecteerd, en een kleinere ploeg , de besten zijn naar het kweekhok gegaan Gucci, Graciano 364, 365 Goliath, de 500 en de 761 en natuurlijk de 324, dus de besten naar de kweek, streng selecteren en dan een kleine ploeg over, ik hoop aan de start te komen met 20 koppels. Wel even afwachten of er nieuwe sterren tussen de jonge ploeg zitten.

Mijn twee "kanshebbers" zijn denk ik Idida en Idelle ofwel de 584 en 585 ( van 2015), hun vader was Asduif in 2014 bij de jonge duiven en is kleinzoon van de VECHTMACHINE ( uit Fighting Fedde x Miss Perfect).

De doffers: daar zijn dus grote gaten gevallen, de besten naar het kweekhok, en toen radicaal met de anderen, het vele is niet goed.... het goede is veel.

Bij de 13 jaarlingen zitten echte kanshebbers voor de toekomst,  waaronder de duifkampioen jong 2016 JUAN 16-687, al worden anderen beter denk ik....( Jaquar en Jackass). We zullen zien, voor iedereen is deze tijd mooi en vol verwachting... al zal ik de besten wel missen aankomend seizoen

As vrijdagmiddag even naar Team Koopman voor de gezelligheid, de meesten die er komen kopen echt geen duif hoor, ze zijn er om gezien te worden, om rond te kunnen kijken en de duiven te kunnen vasthouden. Op zich een prachtige kans natuurlijk, omdat het niet zoveel zijn, zal ik ze eens allemaal bekijken. Vrijdag ochtend komt de grote kampioen Klaas Buwalda op bezoek voor de laatste selectie, top kerel, en goede speler, zijn vader, zijn broer en hij zijn er zeker niet slechter op geworden na overstappen op de Beute selectie en Beute producten. En Klaas plaag ik altijd graag.....heeft een baard...en is de fondman van hun drieen, broer en vader zijn snelheids mensen, en de ene met baard....fondspeler, Het moeten mannen met baarden zijn he (lol).

Er worden trouwens fijne duiven verkocht van Klaas Buwalda, ga even op zoek. www.klaasbuwalda.nl verkoop nu op www.toppigeons.nl

Terug