Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 15 januari 2017

15-1-2017

Goedendag iedereen,

De jongen zijn uit het ei gekropen, ik zag gister en vandaag overal dopjes liggen. Nieuw leven dus nieuwe start.

Vanaf nu zal 2017 in het teken staan van de jonge duiven, natuurlijk probeer ik mee te doen met de ouden en jaarlingen, maar in tegenstelling tot de laatste jaren zal nu de focus liggen op de jonge duiven( voor zover ik nu kan overzien).

2016 was een zeer slecht jaar voor de jongen hier, de eerste 4 maanden waren er al 37 van de 80 opgegeten door de roofvogels die iedere dag, soms meerdere malen per dag toe slaan. Het aantal kleine vogels en middelgrote vogels is hier tot bijna 0 teruggegaan, dus duiven zijn de hoofdmaaltijd van alle soorten roofvogels.

Mijn motivatie was toen reeds weg eigenlijk, ik leerde ze niet op, geen lapvluchtjes en dus niet rijden, niks. Zo mee op de eerste africhting van de afdeling vanuit Deventer, zeer slecht verloop, na een uur vlogen er nog grote koppels boven de losplaats, konden niet weg komen. Dus een gat geslagen in de 38 die mee waren. Dat we toch nog kampioen jonge duiven werden onaangewezen en aangewezen en de Asduif hadden... zegt dat iets over onze goede duiven? of de tegenstand? Laten we maar zeggen de goede kwaliteit van onze eigen overblijvers.

Nu voor 2017 ben ik 10 dagen later begonnen met kweken en ga ik een 2e ronde van de kwekers in een ander hok zetten, dus jaren maar maximaal 2 jongen van een kweekkoppel voor mezelf, nu waarschijnlijk 4. En dan dus eind van het jaar misschien iets meer over( waarschijnlijk van de 2e ronde). Waarom dan toch steeds winterkweek? omdat dit in mijn systeem zit voor de oude duiven, ik wil mijn vliegers begin december koppelen, en dan ruim voor de eerste vlucht op weduwschap. Misschien eens omzetten, maar ben er nog niet aan toe.

Nu de eerste dagen de kleintjes goed in de gaten houden, groeien ze goed? zijn ze fit? en zo vaak mogelijk in de handen pakken, laten wennen aan mijn handen, mijn stem en mijn geur.

Geniet van de zondag

Terug