Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 27 november 2016

27-11-2016

 

goedendag iedereen

Weer een drukte van jewelste vanmorgen hier, zeer gezellig, diverse liefhebbers kwamen op de koffie . Tjitte de Vries kwam ook nog even met de jonge duiven langs. Even door de hand , natuurlijk weet hij het zelf ook wel, maar een tweede die even mee kijkt kan geen kwaad. De beste vlieger was ook de beste in de hand, dat is leuk maar meestal anders.... de besten van de toekomst zijn bijna altijd de perfect gebouwde duiven die " gewoon presteren" Tjitte vertelde nog over de eerste keren dat hij hier kwam, zijn trots en jonge duif kampioen verwierp ik..... niks waard . Het bleek in mijn voordeel uit te vallen , het tweede jaar ook, later was hij " om" : het klopte altijd. 

Gisteren zeer gezellige middag gehad in Bolsward, leuke club, gezellige mensen, goede sfeer en nog een paar fijne duiven ook, geweldig toch. Vol verbazing zaten de liefhebbers te luisteren wanneer ik vertelde : dit is een kruising tussen een zlu fondduif en een programma duif, of : dit is een duif met koopman bloed...... of : van loon silver shadow bloed ..... het bleek gelukkig voor mij allemaal te kloppen. Is gewoon de ervaring waarschijnlijk. 

Op eigen hok gaat het Geweldig, de duiven zijn natuurlijk allemaal gereed met de rui, het is ook al de 27e november he, als ze nu nog niet klaar zijn lopen ze achter op het schema.

Vanmorgen de reportage gelezen van johan en Thomas den hartog uit Culemborg , het beute producten test hok, de beste vitesseduif van Nederland geworden, van harte gefeliciteerd mannen. 

Vanmorgen zijn de 708 Huntelaar en 857 huntsman spider naar rik Oldhof vertrokken, beide doffers van 2014. Succes er mee vriend. 

Iemand vroeg is de plaats waar je woond belangrijk in de duivensport? En of, vooral op de korte afstanden, in onze afdeling is er ook duidelijk een lijn waar de massa overheen vliegt. Maar om nu daar te gaan wonen ? Ik voel me thuis hier in Drenthe haha, ik zou bij afdeling 10 moeten gaan spelen, de twee hokken die dat deden ( leek en Appelscha) zijn nu de te kloppen hokken... door de trek ( en goede duiven) , maar wij spelen al vanaf 1964 bij noordwolde in Friesland . Dat hier geen duiven langs komen op de korte vluchten, ach, jammer. 

 

 

Terug