Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 15 november 2016

15-11-2016

goedemorgen iedereen, 

Hou uw duiven goed in de gaten, het weer is zeer wisselvallig qua temperatuur vooral, dus ook de " nattigheid" op de vloer van uw duivenhok...hou het een beetje in de gaten. We konden lezen bij dokter de Weerd dat coccidiose toch weer wat meer voor kwam, en dat in combinatie met natte vloeren, gewoon even opletten dus. 

Gelooft u niet in handkeuring? Dat we door handkeuring de slechten er tussen weg kunnen pakken? Dan is het heel gemakkelijk voor u, gewoon alles op de vluchten inzetten. En alles spelen tot en met de laatste vlucht, en als u marathon duiven heeft doe dat gewoon drie jaar met de duiven die thuiskomen, zo gemakkelijk , dan blijven de goeden over. Dus gewoon iedere week met al uw duiven naar het lokaal, manden vol, voerkosten, enten, verzorging, vlieggelden, etc dat moet u dan voor lief nemen hoor. Niet naar kijken dat , als u alle duiven speelt, dat u dan ook voor alle duiven betalen moet... de goeden zijn aan het eind van het seizoen over, en bij de maraton na drie jaar. 

Ik doe het niet, duiven die slecht van bouw zijn pak ik er van te voren uit, de besten zitten onder de goed gemaakten(en daar zitten al genoeg domme duiven tussen). Maar U vooral ALLES inmanden tot de laatste vlucht, goed voor de club, goed voor de afdeling, goed voor de voer-boer en goed voor mij als verkoper van producten. minder goed voor uw "euro;s"

Maak er een fijne dag van, groetjes en tot zaterdag of zondag

 

 

Terug