Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 14 november 2016

14-11-2016

de 14e november al weer..... over veertien dagen gaan veel liefhebbers aan de winterkweek beginnen. Hier beginnen we wat later hé, meestal tussen 5 en 10 december. Even kijken wanneer ik tijd heb, begin december waarschijnlijk naar Saoedi Arabië , duiven kijken bij vrienden aldaar . Is toch geweldig als je de kans krijgt om daar te mogen vertoeven tussen de duiven. 

Dus koppelen? Hier begin december, ergens tussen 6/15 december dit jaar. We gaan er veel aandacht aan geven, koppelen alleen de besten tegen de besten.... 

Zijn uw duiven er klaar voor? Als u in januari of later koppelt hebt u nog tijd genoeg. Maar is het reeds eind november....begin december ... dan moeten ze er nu toch al heel goed opstaan. Kijk naar uw duiven, geven ze aan er klaar voor te zijn? Zegt de duivendokter dat alles oké is? Dan kan het...maar zijn ze nog niet door de rui? Zijn ze nog niet strak? Zijn ze nog niet helemaal schoon en door de dokter onderzocht ? Dan wachten. Duiven alleen koppelen wanneer ze maar ook u er klaar voor zijn. En let op he.....u heeft nog maanden de tijd... de meesten koppelen pas in januari of februari , en de fondmannen pas in Maart.

Gisteren zaten de duiven wederom in bad, bijna alles tegelijk, bad in de volière, in het hok en in de kleine volières , overal zaten de duiven drie hoog. Een prachtig gezicht weer. De bezoekers uit Enkhuizen nog even een paar bad eenden in de handen gegeven, ze vonden ze mooi maar wat zwaar. Tja beter verwend dan verwaarloosd he. Mijn duiven zijn altijd " aan het gewicht " 

Twee liefhebbers vroegen me of ik hun duiven mee wilde nemen voor de keuring op zaterdag te Houten. Ik heb nee gezegd , ik ben er vrijdag al, en ga niet drie dagen op 8 duiven van andere liefhebbers letten. Nee, was het op zaterdag heen en terug, dan misschien wel, maar ik ben er drie dagen, en als er wat met die duiven gebeurt... moet er niet aan denken.

Zoals het nu lijkt gaat de nationale manifestatie gewoon door MET duiven, nog even duimen, met die vogelgriep weet je het nooit he. 

Vandaag nog even kijken naar Goliath .... de doffer is van het vlieghok naar het kweekhok gegaan, even kijken of deze duif mooi genoeg is voor de voorselectie , let wel ze moeten 2500 prijs kilometers gewonnen hebben hé . Dus het moeten wel prijswinnaars zijn 👍

Hebt u nog een doffertje of duivinnetje nodig voor het kweekhok, hier nog enkelen te koop. Met een jaar omruilgarantie stuur gerust een mailtje of bel 0521382644 

En nogmaals.... verzorg uw duiven geweldig...... u wilt geweldige jongen 2017 toch????? Dan nu vast beginnen!! BEUTE PRODUCTEN !!! 

Terug