Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 11 oktober 2016

11-10-2016

Goedendag iedereen,

gaat het bij u ook zo lekker op de hokken? hier gaat het geweldig.

De niet geente jonge duiven voor het kweekhok en of verkoop hebben allemaal hun pokken besmetting weer achter zich. Zoals u weet zorg ik persoonlijk dat ik ieder jaar einde seizoen het virus op mijn hok krijg. De laatjes krijgen er soms een pokje van, een echte zwakke krijgt het wat erger en gaat er uit. Maar ook dit jaar geen echte problemen, ik doe het EXPRES he,. ik wil pokken op mijn hok. Natuurlijk worden de jongen die ik speel geent, maar de latere ronden jongen niet, zo ook de nieuwkomers niet. Dus in augustus of september zorg ik dat op het ( Dumo hok) het pokken virus uitbreekt door besmetting. En na de laatste vlucht gooi ik een paar besmette duiven tussen de vliegploeg en tussen de kwekers. Bij de vliegers zie je natuurlijk niks, maar bij de kwekers breekt het dan later ook uit bij niet geente duiven, jongen of aankopen. Ze hebben er totaal geen last van, door de Beute Producten hebben ze zoveel weerstand dat zelfs een pok op of in hun bek ze totaal niets doet. VOORDEEL: duiven die besmet geraakt zijn met pokken krijgen het nooit weer. En het geeft een enorme boost aan het weerstand systeem.

En geloof het of niet, ik heb volgers met dit systeem, 9 ( negen) liefhebbers kwamen al een paar "pokken jongen" LENEN, geweldig. Eerst bang, maar na vorig jaar deden de vier spelers het weer en er kwamen zelfs vijf nieuwe bij, ja en niet de minsten..... Maar ik weet nu al van wel 30 liefhebbers die het ook doen, pokken OPHALEN en VERSPREIDEN op de hokken. Zodra er pokken uitbreekt, veel bad geven, door het vechten in het bad met "pokken duiven"gaat de verspreiding super snel en ben je er ook zo weer af.

Ik heb echt hier spelers gehad die voor het kweekhok stonden naar de mooie doffers te kijken en die plots zeggen......HE, DIE JONGE DOFFER IS ZIEK, HIJ HEEFT POKKEN haha, Na uitleg snappen ze het.

Maar nu dus 11 Oktober is alles al weer weg, de ouden worden reeds mooi, de jonge duiven voor de verkoop die in het voorjaar of zomer geboren zijn, zijn al helemaal klaar met de rui. Het koppel wat naar Lex Thijssen gaat is zo mooi dat ik het maar hou hahaha.

Op zaterdag 5 november ben ik in KALMHOUT BELGIE bij dokter Patrick Cassimon Warandalei 29  2920(Belgie) u kunt zich bij deze huisarts( en duivenmelker) aanmelden om uw duiven te laten selecteren door mij.

En 29 en 30 Oktober zijn Willem en ik in Baasrode, Cafe Polderhof bij Luc de Schrijver 0032-498167309 meld u vast aan, dan kan Luc een planning gaan maken ! Veel Belgische toppers aanwezig ieder jaar, vooral veel fondspelers , De mannen van de lange vluchten varen nu enkele jaren blind op mijn selectie en dat met zeer groot succes.

Let op !!!!!! Helaas is Jaap Vedder ons ontvallen enkele maanden terug, maar zijn super fondploeg met TT duiven en alle kinderen zitten er nog. 60 stuks in totaal, bel met zoon Gerrit om uw kweekhok te versterken !!!!! Iemand die in èèn keer de duiven koopt, heeft een enorme start in de fond sport. Er zitten duiven bij van super spelers, TT duiven, kopprijs winnaars, serie winnaars etc. Ze zouden eerst op internet, maar die mannen willen alleen de dure namen, stamboom duiven of TT duiven. En Gerrit koos daar niet voor. Gewoon bij huis, bel hem op 06-13588984 , doe slimme dingen voor uw kweekhok !!!! Bent u fondspeler? of graag worden? nu de kans op echte postduiven BEL.

Terug