Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 26 september 2016

26-9-2016

Goedendag iedereen

Het blijft maar zomer he, geweldig toch.

Vanmorgen twee berichtjes van liefhebbers dat hun duiven zo kaal vielen( zaten wel vast), door gebruik van LTW, hadden ze nog nooit gezien dat duiven zich zo goed voelen, dat ze zich letterlijk bloot geven. Komt ook omdat deze liefhebbers hun duiven niet meer uit laten vliegen natuurlijk, maar zeker ook door de producten van Beute-Duivenproducten.

Gisteravond een goed gesprek gehad via Watsapp met Frederik Dekker en Arie Bustraan, deze nieuwe combinatie heeft maar èèn doel voor ogen, nationale titels op eigen hok of op hokken die duiven bij hun kopen. Frederik, is een jonge hond, een killer op duiven gebied en heeft dit jaar al laten zien, veel toppers de baas te kunnen. Arie is een man met een visie, eerst de duiven kopen uit de besten die onder de hemel vliegen, daarmee veel kweken en resultaten boeken. De èèn kan daar in het Zeeuwse niet zonder de ander. Maar dat ze gaan slagen daar, weet ik wel zeker, ik eet mijn hoed op als dat niet lukt voor 2020.

Omdat Frederik en Arie zoveel goede dingen horen over mijn BATS  selectie methode, vroegen ze of ik 7 oktober naar ze toe wil komen en alle duiven door de hand wil nemen. Wel over gesproken wat te doen met de slechten? die gaan er uit, ook al kosten ze een kapitaal. Ze weten dat stamboom en afkomst dus alleen niet genoeg is, de duiven moeten perfect zijn. Bij de pure vitesse duiven is de mand de keurmeester, maar bij "meer uren vliegen" kan een duif alleen winnen met een perfecte bouw. En groot respect voor Arie Bustraan en Frederik Dekker, alleen de besten mogen jongen voortbrengen. Dus hier doen ze het gelijk goed( en snel), duiven halen uit de besten bij de topspeler zelf, daarvan de best gemaakten in de hand 8-/8,5 gebruiken voor de kweek. Liefhebbers, zo vertelde Frederik, moeten bij aankoop van een duif van ons: zeker weten dat ze uit goede ouders komen, hun ouders goed tot zeer goed van bouw zijn, en dat het moderne duiven zijn die nu te top prijzen nationaal weg kapen. Op geld kijken ze niet, kwaliteit en kwantiteit kopen, en aan mij de eer om daar de besten van bouw uit te plukken die voor de kweek gebruikt gaan worden.We gaan het met zijn drieen doen, ik keur ze allemaal, zet eventuele koppels samen en geef advies, daarna zijn ze weer baas op eigen hok, om het zo te doen of toch een andere koers te varen. Maar tijdens het gesprek van gisteren, noemden ze een aantal grote namen die dit ook zo gedaan hadden en allen met groot succes. Veel duiven kopen en of kweken, mij laten komen met het scherpe mes, en met de allerbesten kweken voor hun zelf en de klant.

En dat de Beute producten ook bij deze combinatie gebruikt gaan worden is duidelijk natuurlijk, bij de gebroeders Dekker( Frederik) doen ze het al, en ze hadden een best seizoen, met een paar uitschieters omhoog maar ook omlaag, en die omlaag schieters......daar moeten we af. Die wil ik daar niet meer zien ! Nee, de gebroeders Dekker en de nieuwe combinatie Bustraan-Dekker gaan richting nationale top, even wachten nog, maar vergeet niet dat ik het u al vertelde op 26 September 2016 !

We gaan er in 2017 tegen aan hier in Wilhelminaoord, het aantal is nog verder teruggebracht( voor èèn jaar) naar 20 koppels vliegkoppels, de besten zijn naar de kweek. Over Gena 13-345 twijfel ik nog..... aderlating als die naar de kweek gaat hoor. Maar met een jonge ploeg 14/15/16 duiven beginnen we het seizoen 2017. De focus zal volgend seizoen puur liggen op de jonge duiven, ik neem een rustig jaar met de ouden, zal ze voorzichtiger spelen, en alles op alles zetten om veel jongen over te houden uit de beste koppels en prestatie duiven. Waarschijnlijk houd ik een jaar de eerste EN tweede ronde zelf, en ga zelfs eieren overleggen. Ik wil eind 2017 keuze hebben in jongen, dus ik ga er voor.

Wat ik anderen steeds vertel te doen met de jongen, ga ik dit jaar zelf ook doen ! Ja u leest het goed, Beute is bezig met 2017 en wil veel jongen overhouden, dat er in 2018 weer 30 koppels zitten( maximaal). Ik ben zeer gebrand om van me af te bijten. Dit jaar was het reeds met de ouden en jongen geweldig, maar ik wil een nog hoger percentage en ik wil bij de nationale kampioenschappen( al is dat met mijn indeling bijna niet mogelijk), had ik met mijn prestaties in de vlieglijn gewoond had ik iedereen opgerold. In de vlieglijn hoef je niet zoveel, het gaat voor 50% vanzelf. Zelfs matige spelers die goed "wonen" worden kampioen.  En als helemaal buitenaf woond, en bijna nooit een vreemde duif ziet..... dan moet er heel wat gebeuren.

Bent u het niet met mij eens? kan en mag.

Terug