Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 17 september 2016

17-9-2016

 

goedendag iedereen

De laatste vlucht vandaag, we hebben 40 oude duiven mee, ze staan nog op vier oude pennen, enkele nog op vijf. Ze worden al flink kaler. Vandaag zullen ze het afleggen tegen de jonge ingespeelde jongen met hun 2e pen er net uit. In 2010 speelde ik de laatste vlucht ook nog een keer met jonge duiven, 1 T/m 7 toen. Ze hebben gewoon meer draagvlak , de late kale jongen zullen vandaag door de mand vallen, niet omdat ze minder zijn, nee door de vleugel stand.

Vandaag zijn er fietsen te winnen in de afdeling. Drie fietsen geloof ik. Iedereen succes. 

Van Fuley of zo Iets werd het Asse Zelik en nu staan we in Duffel, gisteravond reeds heen gereden. Waarschijnlijk later op de dag los te Urk. Idereen succes. 😂 Geniet van de vlucht waar hij ook gelost gaat worden . Ik gok op de Meern bij Utrecht rond een uur of 13.

Ps hier in wilhelmiaoord prachtig weer. Mensen moeten leren recht omhoog te kijken in plaats van over de landerijen .

10.15 los te Duffel op 227 km met zuidwesten wind, later veranderlijk. Hier op dit ogenblik zuidoost .

De Afdeling bedankt voor het seizoen 2016, ook de LC bedankt, èèn oude duif kwijt geraakt over het gehele seizoen dus dat is niks. Jammer dat we geen opmerkingen meer mogen maken, elke keer als ik of anderen een pluim geven horen we niets. en zo nu en dan wanneer ik ( met een grap) iets zeg over Duitsland vliegen of op Urk lossen, krijg ik op mijn kop.

Maar zoals ik al vertelde, mij zal het allemaal worst zijn, ik kijk gewoon zaterdag waar we los gaan, en dan is dat het. klaar. Maar een grap over het rijden, of de losplaats mag niet, dat is jammer. Persoonlijk zeg ik nooit iets KWAADS of SLECHTS ! en heb respect voor besturen en de LC, wat ik ook regelmatig zeg.

Wanneer het volgend jaar net zo gaat met de vluchten teken ik er voor, prima jaar. Iedereen bedankt

 

Terug