Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 6 september 2016

6-9-2016

Goedendag iedereen,

Net terug van afslag Ommen bij Zwolle met de oude duiven. Morgen gaan we met drie liefhebbers naar Elburg en donderdag naar Nijkerk, over wat voor afstanden spreken we dan ongeveer? 35,50 en 80. Morgen en donderdag met zo,n 100 duiven. Echte natour specialisten.

Ik las gisteren dat in afdeling Friesland de natour er maar af moest, te weinig duiven?? 15 x keer meer dan op de maraton... gaat dat er ook af? Nee, dan schrijven mensen die wat voor reden niet mee kunnen komen, geen motivatie meer hebben of het de specialisten gewoon niet gunnen. Ieder jaar weer dat gezeik.

Mensen met een zesjes mentaliteit op duiven gebied krijgen klopt van de 8,9 of 9,5 mentaliteit liefhebbers, maar dat is ook zo op de vitesse, dagfond of Maraton en met de jongen of midfond. Kijk naar u zelf, en fit niet op de mensen die het er WEL voor over hebben.

En geen smoesjes....ZIJ RIJDEN.... dat kunt u ook, gezamelijk met andere liefhebbers. Bij ons in de club zijn er drie ploegjes die rijden, samen willen ze niet, het zou toch ook eens, maar bij èèn van die ploegjes in uw club van rijders kunt u zich aansluiten. Ik rijd altijd, en twee liefhebbers vroegen: Mag ik mee ? ja natuurlijk, ik haal ze op van de carpole of van huis, geen enkel probleem.

Zit niet altijd te zeiken over de anderen. Alle eieren van de tweede ronde van de vliegers gaan naar Hellevoetsluis voor het tweede jaar, de twee jaren er voor gingen alle jongen naar Wim Pasman uit eefde, we moeten het samen doen in de duivensport. Dus samenwerking, gunnen en respecteren.

Vooral dat laatste:  respecteren.....is ver weg in de duivensport.

8 Oktober HABRU dag, dit jaar met 5 !!! Forumleden, schrijf uw vragen vast op, en stel ze of geef ze aan mij.

Terug