Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek vrijdag 26 augustus 2016

26-8-2016

Goedemorgen iedereen

Vanavond inzetten voor de eerste natour vlucht vanuit Gennep. Er zullen veel duiven komen, ouden, laatjes en de jonge duiven die normaliter naar Morlincourt zouden gaan. En mooi weer, dus ik verwacht heel veel duiven Wij beginnen in Noordwolde een ieder geval een uur eerder met inzetten.  Iedereen succes.

Hier gaan de ouden mee en een paar jongen, ik denk zo,n 60 duiven totaal. Dat ze graag naar huis willen is wel zeker zaterdag, dat ze goed zijn ook, dat ze gezond zijn ook. Waar we niets aan kunnen doen is: de wind is niet in ons voordeel, ze zullen een beetje de polders aanhouden, maar ok, is ook vaak gunstig voor ons met noordwesten wind, maar ze moeten vallen...... ze zullen zaterdag met koppels tegelijk komen, en dan blijven ze soms lang vliegen. En zaterdag gaat het om seconden, 30 seconden verspelen of misschien wel 90 seconden kost je 150/300 plaatsen in de afdeling.

Dus de duiven zijn top, gezond, en staan er geweldig op, nu nog hopen op een vooruitvlieger , èèn die vlot op de klep valt. Later meer, eerst even duiven keuren

 

Terug