Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 23 augustus 2016

23-8-2016

Goedemorgen iedereen,

Lekker weer, de warmte komt er aan. Vanmorgen eerst de jongen laten trainen bij huis, maar heel veel zin hadden ze er niet aan hoor. Kaal, en hier en daar op een nest. Donderdag zoek ik er nog 10 uit denk ik, de anderen gaan wel op de natour.

De oude duiven in de mand gehad en naar afslag Ommen gebracht aan de A28 bij Zwolle, morgenvroeg ga ik met Herman Gaal richting Nijkerk en op de terugweg even langs de groot diervoeders( bestelling brengen)

Net een man aan de telefoon : hoe hij de Beute Producten gebruiken moet in de rui tijd, ik vertelde dat dit er al had opgestaan, maar zal het hier gewoon nog een keer vertellen.

een goed systeem is, na de laatste vlucht de duiven een dag laten vasten( dus geen eten), als er nog jongen bij liggen natuurlijk wachten.

Na de dag vasten, de duiven lekker binnen laten zitten voor enkele weken. En een 7 tot 10 dagen Clean Balance door het water en daarna 14 tot 21 dagen LTW, en om de dag of enkele malen per week wat Olympic MG Mix over het voer met Beute Lecithine olie. U kunt ze natuurlijk voor of na de Clean Balance en LTW gerust een 14 dagen karnemelk door het water doen ( 1;3)

Wanneer u in de rui wat dunne mest krijgt bij uw duiven is het erg goed om ze een 10/14 dagen Colicontrol over het voer te doen, tegen die dunne mest en een goede hulp bij darmproblemen.

Er zijn liefhebbers die in de rui een kuur geven tegen salmonella, dat is aan te bevelen, vooral als u er problemen mee gehad heeft. Maar samen met uw duiven arts komt u vast tot een goed plan van aanpak.

En zijn er ziekten op het hok tijdens de rui......... dan stopt de rui, en of  worden de veren van mindere kwaliteit. Dus zorg voor gezonde duiven.

En in de rui om de dag een bad, of minstens èèn keer per week. Wanneer u bij uw vastzitters vierkante slagpennen ziet( de eerste 4/5) dan krijgen ze veel te weinig of misschien nooit een bad. En dat kan echt niet.

Terug