Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 10 augustus 2016

10-8-2016

Goedemorgen iedereen,

Prachtig weer hier in Wilhelminaoord. De voorspelling was slecht, dus dan is het prachtig. Zo blijkt het te zijn.

De jongen er uit om 08.05 uur. Ik heb er een oude duivin bij gedaan, kleindochter Harry van Jan Hooimans, die heeft hier vorig jaar gevlogen, raakte de weg kwijt, en werd opgehaald en super verzorgt door Peet Solleveld. Dit seizoen heeft ze op de kweek gezeten, en nu even gebruikt om de jonge doffertjes te motiveren straks de laatste weken. Als je een bevlogen duivin uit het kweekhok pakt en weer in het vlieghok doet, is het wennen, en niet gelijk koek en ei hoor. Daarom nu reeds dan komt ze met een week wel tot rust en zal paarlustig worden. Ik heb bij de jongen veel meer doffers, dus vier oude duivinnen moeten de balans wat herstellen.

De jongen wilden er graag uit, is een goed teken. Graag vliegende jongen zijn gezond, dus daar geen zorgen over.

De ouden komen met eieren, zijn ook zo blijkt super gezond, mooie nesten gemaakt de laatste dagen van tabakstelen en stro, en veel veren. Door de invallende rui hebben ze veren genoeg om te gebruiken. Ook de nieuwe broedbakken van Henk van der Linde bevallen de duiven goed, en mij ook trouwens. Toen Henk en Kimberly ze kwamen brengen hebben we de methode jonge duiven iets aangepast op hun hok, het kwam ter sprake, en dan is het prachtig te zien welke uitslagen ze de laatste twee vluchten maken. Soms is een kleine verandering genoeg. Voor de natour hebben we ook een plan van aanpak besproken en het is geweldig te zien hoe de 12 jarige Kimberly dit oppakt. Ze heeft de koppels precies volgens plan samengezet ( vliegduiven natour en dus toekomst), respect voor dit jeugdig talent. Volgende week woensdag ga ik naar een ander jeugdig talent, Bauke de Boer jr., eerst spelend met zijn opa, maar nu alleen, een fanatieke jonge gast. Afgesproken dat ik woensdag de 17e aankom en een reportage schrijf voor op deze site. Ja, jeugd pakt het goed op vaak, worden snel de beteren van de club, zijn fanatiek, als er dan relaties volgen is het tijdelijk minder, maar zijn ze besmet. Ik vind het leuk om die jeugd een beetje te motiveren. En dat ik dan later de kous op de kop krijg, of mijn neus stoot, dat weet ik. Ervaring he. Maar om ze in de sport te brengen en te motiveren, is al genoeg om te toch steeds te doen.

Een terug gekeerde jonge doffer( Schaly) is nog niet mee geweest na zijn avontuur, maar wat een geweldige duif is dat geworden, zijn vader is GRACIANO 364 met Teletekst en zijn moeder is GENA de 1e GOUDEN CRACK 2016. De Kleur Schaly heeft hij van zijn Oma die de 8e NPO Chatereaux won en terug komt op de hokken. Dus misschien volgend jaar een prachtig Schaly koppel: Zoon GRACIANO x GOUDEN CRACK x FIREWALL 8e NPO Chaeteouroux uit DAMON x dochter Vechtmachine.... En mooi van twee schaly,s tegen elkaar is dat ALLE jongen schaly zijn !.

Op een verkoopsite uit Belgie waar duiven ook worden aangeboden voor een vaste prijs zag ik een rode doffer uit een blauw koppel................ En dat kan niet. Een gewone rode( postduivenrood) kan niet uit blauwe ouders komen. De Blauwe vader komt uit een Rode....maar nog kan uit dit blauwe koppel geen roden komen. Veel liefhebbers rommelen nog steeds met stamkaarten. Ook een fondspeler uit het zuiden van het land, bekend om zijn rode duiven heeft steeds fouten in zijn stamkaarten, rode duivinnen uit rode duivinnen met een andere kleur vader KAN NIET. Maar de mensen blijven er duiven halen. Hoe vaak we het ook uitleggen, mensen blijven deze theorie niet snappen en willen ........worden.

Vanmiddag hoop ik ook weer fijne duiven te zien, ga bij een bekende liefhebber op bezoek.

Terug