Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 7 augustus 2016

7-8-2016

Goedemorgen iedereen,

Een prachtige dag vandaag, mooi weer, beetje een harde wind, maar verder prachtig.

Gisteren Weert gehad ( 182 km) het verloop was raar, de eerste duif kwam van de goede kant en pakte een 13e tegen 1496 duiven, het was Jagger 16-679, de duif die vorige week de 2e pakte( nu 4e in de club). Vader Huntsman Spider is kleinzoon Vechtmachine, kleinzoon 1530 Gunter Prange en Kleinzoon Bryana( dochter Missouri,s Girl). Moeder van Jagger is Hillie van team GPS, de superduivin die twee keer teletekst pakte dit seizoen, zij is dochter Hero x Prinses van Gust Jansen.

Gelukkig ook ditmaal alle jongen weer thuis, hier en daar miste er nog èèn gisteravond maar wij hadden om 15.15 uur de laatste thuis.

De oude duiven zitten lekker samen, de koppels zijn druk bezig hun nest te maken van tabakstelen en stro maar vooral veel veren, ze worden zo kaal. Maar straks op nest komt het wel weer goed hoop ik.

Volgende week zouden we in eerste instantie een Quievrain hebben met de jongen, maar dat is door het weer van de laatste weken teruggezet naar Tienen, maar nu hoorde ik gisteravond dat het waarschijnlijk geen Tienen gaat worden, Tienen is moeilijk bereikbaar, en gaan we waarschijnlijk naar Tongeren. We zien het wel toch, volgende week zaterdag kijken we waar we staan. Over drie weken Morlincourt 426 km, voor veel duiven te ver gezien de omstandigheden van de laatste weken.

De twee duivinnen die ik iedere dag een druppel gaf in de ogen waren beiden weer te laat, ze kwamen hoog uit het noorden terug, zijn waarschijnlijk eerst op de eilanden geweest lol.

We staan in de club nog steeds kampioen jong, maar dat zal nu volgende week wel over zijn, de specialisten kregen ze gister al super, en dan moeten ze me gemakkeijk kunnen inhalen toch, al had ik dat vorig jaar ook gedacht, en toen heb ik het gered hahaha. Misschien zou ik het redden als ik met 10 duiven ga spelen...maar de anderen wil ik ook in de mand. En die twee duivinnen, die 660 en 675 gaan het volgend jaar doen, of misschien straks al een keer op een 300/400 km vlucht

Juan 16-687 heeft nog niet gemist, het is een jonge duif waar ik het geslacht nog niet van weet, haar of zijn vader was net zo, die zat een jaar tussen de duivinnen op de kweek......en bleek een doffer te zijn. Deze Juan doet niks, geen enkel gedrag voor doffer of duivin. Vader is Happiness uit Cadoc x Calla ( 1e Internationaal Zone 3 Sens x 3e Beste duif van Nederland), moeder van Juan is Savannah, een dochter van het superkoppel van Dirk Verleun ( Witneus x Andijkje). Natuurlijk hoop ik dat Juan straks toch een duivin blijkt.

Terug