Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 24 juli 2016

24-7-2016

Goedemorgen iedereen

De duiven van Issoudun zijn gelost om 07.30 uur met voor ons een afstand van 721,456 km, we hebben 14 duiven mee, 12 duivinnen en twee doffers.

Gisteren met de jonge duiven viel mij op dat de laatkomende doffers zo gevochten hadden, in onze club hebben we de geslachten gescheiden, en mijn laatkomers ( na 21.00 uur) hadden de bekken kapot van het vechten in de mand. Nu zijn het ook wel vechtmachines... maar met rare vluchten, en vooral jonge duiven moeten ze dit eigenlijk niet doen.

Op de fond vandaag is ook zo,n killer mee de 14-734 "Hangover" moest ik zelf met inmanden hier thuis al in een aparte mand doen, hij vermoorde "Haspeslagh" bijna, in de club willen ze niet graag bij hem in de mand, maakt alles kapot, maar drie nachten mand...... zal voor hem te veel zijn. vanaf donderdag 18.00 uur tot vanmorgen 07.30 uur bezig met zijn plek in de mand, de anderen zitten in een hoek, en hij staat te schreeuwen voor de deur.  Maar is dan de tijd niet te lang, ik ben bang dat hij "kapot" uit de mand komt en dan nog even 721 km. We zullen zien, ik gok in ieder geval maar niet op hem nu...

Zo, nu even naar de duiven ( het is 09.30 uur), alles even voeren en vast water klaar maken, en voer met Olympic MG mix gereed maken. Door het water Electroboost en Clean Balance. Het is vandaag de laatste vlucht voor de oude duiven, hierna rust tot de natour. De Gouden Crack kunnen we bijna niet missen vandaag... ook al zal ze missen, en de eerste van een volgende liefhebber de eerste prijs spelen... dan nog is een BEUTE DUIF de gouden Crack.

In de champigeon leage nog twee kanshebbers vandaag( er zijn nog 26 duiven totaal in de strijd vandaag) dus een kans van 1;13 ..... maar de duiven waar mijn twee duiven tegen vliegen zijn de beste 26 van de afdeling, dus ppppfffff 13-306 en 14-840 zijn onze strijders.

Update 11.22 uur

Alle jongen terug van gisteren, net kwam "Juweeltje" het schaly duivinnetje ook terug. (Alle duiven 2016 hebben een naam beginnende met een J). De jongen lekker in bad gezeten, deze week ga ik er maar iets meer mee doen, afgelopen week maar drie keer los geweest, en dat is niet optimaal natuurlijk. Druk, zelf ziek, en dan op donderdag en vrijdag hier aan het bouwen. Maar we staan nog 1e in de club met de jongen zag ik, dus ach.

Ik verwacht de duiven vandaag tussen 16.30 en 18.00 uur ruim gezien. Wanneer de duiven bij afdeling 7 vallen kan ik precies uitrekenen wanneer ze er zouden moeten zijn. Vergis u niet, het is hier 721 km, maar de waddenzee 800 he.

 

Terug