Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 19 juli 2016

19-7-2016

Goedenmiddag iedereen,

het is nu 16.20 uur. De duiven hoeven er vanmiddag niet uit, die gaan morgen vroeg wel weer los. Vanmorgen vlogen ze heel goed, ook de jongen, sommige kwamen pas na twee uur terug.

Vanmiddag is de nieuwe tuinset reeds gebracht, donderdag gaan ze hier bouwen, we krijgen een mooi tuinhuis, kan Klaasje lekker buiten zitten. Ik hou zelf helemaal niet van buiten zitten, hou niet van zon, niet van warmte en niet van het felle licht. Zelfs op de zaterdagen met mooi weer, kijk ik eerst op de meldsite en ga pas naar buiten als de duiven kunnen komen. Met koud, vies rot weer houd ik het langer vol...

As zaterdag dus naar Issoudun wat voor ons een afstand heeft van 721 km, het ligt ten zuid oosten van Tours.  De jongen gaan naar Weert dat heeft een afstand van 182 km. Maar zeker weten doen we het niet he, we hebben in ieder geval een eendaagse fond en een jonge duiven vlucht, we zien het zaterdag wel he.

as zaterdag hebben we bijna een record qua aantal duiven... ik denk dat ik 25 duiven speel, jong en oud samen wel te verstaan. Dus een laagte record dat dan weer wel.

Bij de oude duiven weinig duiven kwijt trouwens op de vluchten, maar wel een topper.... Itamar 15-528 is nog niet thuis van een fondvlucht enkele weken geleden, iedere dag kijk je toch even of hij er zit, maar nee.

Zoals het nu lijkt gaan er drie vliegers naar het kweekhok, twee zijn zeker dat zijn de 13-324 en de 13-500 en èèn is nog onzeker, maar misschien gaat Heaven 14-761 naar het kweekhok, hij heeft steeds last van zijn vleugel al won hij afgelopen zaterdag de eerste prijs.

Later meer, eerst even voeren

 

Terug