Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 6 juli 2016

6-7-2016

goedemorgen iedereen,

Prachtig weer vandaag, er zullen veel duiven in de lucht zijn, liefhebbers toch nog even hun jongen een stukje wegbrengen. Of de ouden voor een laatste training voor zaterdag de dag van chateaouroux , hier 745 km. Geen kattenpis dus. Hier in Nederland lijkt het mooi weer te worden, 23/25 graden en de wind west/zuidwest dus dat is iets gemakkelijk voor de duiven. In Frankrijk kan het warm worden, beter is dus de duiven vroeg te lossen, vooral voor de duiven hier aan de noordkust, die moeten toch 800 km. En bij de meeste liefhebbers zijn ze nog alle weken mee geweest. Dus sinds enkele weken weer een normale vlucht, normaal weer. 

De duivinnen zijn er hier nu 40 minuten uit, ik laat ze maar even gaan vandaag, dus willen ze wat korter dan een uur? Prima , willen ze langer ? Ook prima. 

update 09.30 uur.

De duivinnen er in, ze hadden er zin in en maakte een aardig spektakel bij binnenkomst in de broedbakken, nu de doffers. ik ben er nog niet uit hoeveel en welke duiven mee gaan op de fond, we hebben geen vitesse of midfond in het zelfde weekend dus of de doffers staan stil of ze gaan maar in de mand bij een andere afdeling, ik zal nog kijken of het in eigen afdeling kan maar Boxtel ( 150 km).

Straks even naar Staphorst, voer halen en de jongen lappen.

Terug