Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek maandag 27 juni 2016

27-6-2016

Goedemorgen iedereen,

Het is weer maandag, maandag de 27e Juni.

De oude duiven zijn bijna allemaal thuis hier( nog 2 vd 30), maar het is nu wel genoeg geweest. de weergoden zijn boos waarschijnlijk. Iedere week, of in ieder geval vaak is het weer matig, slecht of heel slecht. Gewone vluchten met mooie aankomsten hebben we te weinig gehad.

Natuurlijk hadden we zaterdag zeer veel regen, en hadden we een ruime 600 km vlucht, dan zijn er veel duiven die afhaken, die kunnen het niet. Te matig van bouw, alles begint ze pijn te doen, en dan misschien te weinig brandstof mee...en dan ook nog een grote groep die het gewoon niet kan qua " wilskracht". Met wind op kop, zonder regen maar met 28 graden of warmer hadden deze duiven het ook niet gered.

Liefhebbers moeten beter kijken naar hun duiven, kunnen ze door uiterlijke foutjes geen 8 uur vliegen, speel ze dan ook niet. Binnen 3 a 4 uurtjes vliegen max doet hij het hoofzakelijk met zijn kop, zijn verstand maar die verdere vluchten ( op èèn dag), daar moeten ze ook nog eens zeer goed van bouw voor zijn.

Dus ja, het was verschrikkelijk weer, maar niet alles is daarop te gooien bij slechte prestaties, let ook op de uiterlijke kenmerken van uw duiven, het "winnaars DNA" , de gezondheid, de voeding en het klimaat op het hok

De duivinnen vlogen hier vanmorgen weer een uur, maar weet nog niet welke ik speel zaterdag, en weet nog niet of ik speel zelfs, heb het een beetje gehad met dit soort vluchten ondanks:

vorige week 1,2,3,5,6,7.8.9,10

en deze week 1,2,3,4,6,10. De helft van de liefhebbers speelt niet meer mee, er is geen motivatie meer, en het klote weer, dus mischien haken we af of spelen een paar thuisgebleven doffers, het is nog "afwachten" , en dan nog het afhaken van de man van de club, de man die alles doet, Cor de Jong, hij heeft het bijltje er bij neer gegooid, zeer jammer, dan is de motivatie weg, ik hoop tijdelijk, en dat ik woensdag weer fit in de kop ben.
 

Terug