Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zaterdag 25 juni 2016

25-6-2016

Goedendag vrienden en vriendinnen,

De duiven staan in chateudun aan de westzijde van Parijs( 631 km. Door de ligging en de wind ( combinatie) zullen ze sneller gaan dan verwacht ( op Gien).

De jonge duiven staan in Deventer wat ongeveer 70 km is voor Wilhelminaoord, Deventer is zuid oost lijn voor ons, met de wind zouden ze over ons huis moeten komen......

Bij de ouden en de jongen zit natuurlijk ELECTROBOOST in het water met CLEAN BALANCE, ik heb voer gereed gemaakt met OLYMPIC MG MIX en LECITHINE olie. Dit is eigenlijk voor de ouden, maar ik geef dat vandaag ook maar aan de jongen, sommige jongen zullen veel meer vliegen dan 70 km... en komen dan moe thuis, en om dat op te vangen de zelfde producten door het water en over het voer.

Als de jongen goed afkomen, of in ieder geval thuis komen is het voer schema en producten precies het zelfde als bij de ouden op de vitesse.

update 07.19 uur

Duiven nog niet gelost, hier prachtig weer. Alles staat gereed

Vorige week zaterdag bijna 4000 kijkers op deze site

Gisteren bijn 400 duiven in Noordwolde voor de africhting Deventer, zelfs een speler boven uit Friesland, die Steenwijk te kort vond denk ik. De ouden zitten natuurlijk in andere manden. Natuurljk mochten ouden mee, zelf alleen jongen. Met een klokvluchtje had ik de ouden gezet

iedereen succes

update 08.30 uur

De duiven te Chateaudun zijn er uit om 07.30 uur , gisteravond nog: de duiven gaan gezamenlijk los met afdeling 10 zuid...... Er zitten namelijk diverse boxen van afdeling 11 in de auto van 10....... , wat zien we weer??? Afdeling 10 los om 07.15 en afdeling 11 om 07.30.... De duiven die er NIET uit mogen horen de anderen gaan....... En willen er ook uit.....mag niet.....15 minuten stress...je zal maar in die container zitten met je beste vliegers... Tja. 

Update 23.55 uur

In de club 1,2,3,4,6,10 en 15 prijs van de 30. Ik heb ze er lekker bij gelaten, zondagmorgen maar scheiden. De duiven gelijk bij thuiskomst een Herstel power capsule opgestoken , ik had er nu wel de tijd voor .

Zo even boksen kijken op RTL 7 

 

Terug