Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 19 juni 2016

19-6-2016

Goedemorgen iedereen,

Gisteren een mooie vlucht gehad, 1,2,3,5,6,7,8,9,10 dus 9 stuks bij de eerste 10. De duiven kwamen nat thuis maar mankeerden gelukkig helemaal niets. Om 20.45 uur heb ik ze bij elkaar weggepakt. Er moesten nog 4 komen van de 49( 21.00 uur). 30 prijzen in de afdeling

Toen ik ze in de hand pakte, vond ik ze weer mooi rond, gelukkig niets geleden. Nu op naar donderdag, iedereen vandaag succes gewenst. de meeste afdelingen spelen vandaag.

En de St Vincent gangers ook succes, we gaan het volgen via de meldsites. Voor de maraton spelers is dit de vlucht der vluchten, de vlucht waar je op wilt pakken. Succes, en later meer.

update 09.30 uur De jonge duiven vliegen nu 45 minuten, ze komen zo nu en dan over, ze zijn gezond. Vrijdag was er èèn neergestort in Staphorst, vleugel gebroken, dus tijdens het trekken ergens tegen aan gevlogen denk ik, kon helaas niet meer "gemaakt " worden

De eerste duif gisteren in de klok was Hope 832, een duivin die enkele weken geleden zeer gewond was, de hele nek lag open, Veel liefhebbers zouden haar uit het lijden hebben verlost, zo ernstig, en gisteren pakt ze de eerste prijs, de tweede duif was Graciano 365 een doffer van 2013 en de derde duif was Itamar de super jaarling.

Hope is dochter van Edison een Klak x Heremans, en de moeder is Famke, dochter Vechtmachine x Aquila van Djoerd van der Veen uit Zwaagwesteinde. Famke vloog ook 1e prijzen.

En een leuk gegeven, HOPE en ITAMAR zijn man en vrouw, en ik heb er een geweldig jong van ( doffer 697), dus toen Itamar thuis kwam als derde duif, was zijn vrouw hem net voor :)

En weet u nog van die doffer van een paar weken geleden die ernstig kapot thuis kwam nadat hij door de Havik was meegenomen maar ontsnapte? die speelde gisteren de 10e

Terug