Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek donderdag 16 juni 2016

16-6-2016

Goedendag iedereen,

Wat voor weer gaat het worden as zaterdag. Piet zegt: niet zo mooi, de NOS zegt: prima duivenweer, maar vanavond zeggen ze weer wat anders hoor, zoals u weet hou ik het al jaren bij. Ik begin dan op maandag met de voorspellingen op te schrijven voor de zaterdag. En dan van NOS, RTL en SBS6, en iedere dag is het bij iedere zender anders, maar ook iedere dag veranderen ze het. Ik ben er nu echt uit, als je niets kunt, en een Melkert baan ook niet tot je mogelijkheden behoort, dan helemaal onder aan de streep, word je weerman of vrouw. En al die gesprekken van de lossing verantwoordelijken met "weer deskundigen" hebben geen enkele zin, iedere week blijkt dat er geen reet van klopt. We moeten terug naar, de man ter plaatste, drie, vier mensen bellen op de vlieglijn en beslissen. Dat zijn duivenkenners, de lossers, als die weer-kenners, met hun beeldschermpjes...Terug naar duivenmelkers bellen op de vlieglijn, en verder geen flauwekul. Ik heb veel meer vertrouwen in de LC ZONDER die ....... anderen

De duiven hebben heel goed gevlogen, beide koppels moest ik echt naar beneden fluiten na een uur, de jongen zijn er als derde groep uit, die zijn helemaal uit het zicht. Moet ook wel, ze zijn nog niet in de mand geweest en volgende week hebben we een africhting van de afdeling. De duiven krijgen vandaag volle bak Galaxi Enegie van Beyers, soms meng ik er ook een handje Turbo van Matador bij door, ik zag het voer twee jaar geleden bij Dick Vogelzang te Staphorst, mooi voer, en de kwekers eten het ook graag, en de vliegers dus soms er wat door. Straks tegen 12.00 uur krijgen de duiven wederom een mengeling van snoepzaad, Beute Korrelmix en Pinda,s, vinden ze lekker.

En nogmaals, Ja, bij ons zit er geen verschil in voeren bij doffers of duivinnen. Net zo veel, net zo vetrijk, net zo veel pinda,s. En nog steeds geen ei gevonden, en we hebben 10 vluchten gehad en mijn duiven stonden al twee maanden op weduwschap voor de vlucht.

Terug