Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek zondag 12 juni 2016

12-6-2016

goedendag vrienden en vriendinnen,

Gisteren zijn de duiven dus gelost om 08.00 te Tongeren wat voor mij een afstand had van 234 km. De wind was oost/noordoost dus de westzijde van de afdeling moest ruim sneller kunnen draaien. Wat ook gebeurde, de snelste zat in Sneek, en dat is mooi. Sneek is aan het opkomen, vooral door de winnaar van gisteren Lucas Scholten. Enkele jaren geleden was het een zeer zwak centrum, maar ze worden in rap tempo beter, klasse dus. 

We hadden 30 duiven ingezet voor 600 km maar het werd 234 km, dus toch wat andere duiven en wat andere liefhebber die nu het mooie weer maakten. Als we woensdag hadden geweten dat het zaterdag niks zou worden hadden we beter naar de vrijdag kunnen gaan met inmanden, dan hadden er twee keer zoveel duiven geweest. Nu maakten enkele de gok met 1,2,3 of 4 duifjes mee op 600 km, anders hadden ze gewoon alles mee gedaan, ik ook. 

Een jaarling doffer die nu vijf weken op rij pakt , was onze eerste duif, hij nam er de tijd voor, en pakte na treuzelen toch de 4e in de club. Onze aangewezen duiven waren de 3e en 4e duif.

Hillie 14-818 staat nog steeds 1e asduif lang van de afdeling. En Itamar misste zijn prijs gister , hij was onze 29e duif van 30 mee.

Vanmorgen alle duiven weer in bad geweest en de jongen hebben twee uur gevlogen. Die zijn wel gezond. Hopelijk volgende week weer een normale en mooie vlucht. 

Hier is het trouwens de gehele dag al stralend weer, zon hoog aan de hemel, mooi vliegweer.

Vandaag een vrije dag van het tankstation, vanmiddag druk met Electroboost maken, met iets warmer weer kunnen de duiven en de jongen ook het zeer goed gebruiken , de jongen ook omdat ze het drinken niet goed kennen.( in de manden/ stress) 

Terug