Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek woensdag 1 juni 2016

1-6-2016

Goedendag iedereen,

Aan het voorbereiden op de midfondvlucht van as zaterdag, het lijkt prachtig duivenweer te worden. Zonnetje er bij, niet te koud en wind in de noordhoek. Met wind in de noordhoek zie je dat iedereen kansen heeft, afgelopen zaterdag op de dagfond diverse TT plaatsen op de verste afstanden, knap hoor. Gewoon prima duiven, verder zaten ze overal, van Urk tot Wilhelminaoord ( helemaal west en helemaal oost)

Het lijstje van Compuclub weer uitgeraaid, 40 van de 50 die as zaterdag mee gaan hebben 50% of meer prijs, waarvan de meesten zelfs 75%,87,5% en 100%. Ik hoop dat ze dit prijspercentage kunnen volhouden, al verwacht ik deze week even een terugval, ik ben aan het opvoeren naar volgende week dagfond, en dan heb je soms de week er voor een mindere vlucht. Vroeger was het nog erger, op de dagfond super en op de tussenvluchten kloten, maar dat was in de tijd van medicatie. Nu doen we alles of zoveel mogelijk in ieder geval op natuurlijke basis, en dan is het verschil tussen een top en een dal veel minder groot.

De duiven van de dagfond gaan natuurlijk ook weer gewoon mee, ik laat nu nog geen duiven thuis, alleen degene die niet goed naar huis komen of gewoon niet goed genoeg zijn.Drie doffers doen het slecht, twee jaarlingen en een doffer van 2014, maar deze zijn alle drie tot op het bot aangevreten door de sperwer, dus hebben ze gelijke kansen dan de anderen? nee natuurlijk niet, dus ze mogen gewoon blijven hoor, de 2014 doffer won vorig jaar een 1e in groot verband en de jaarling 123 was 3e beste jonge duif van de club dacht ik, dus ze blijven natuurlijk zowiezo.

de jaarling Itamar is weer 100%, hij heeft het hok alweer in zijn macht, niemand komt in de klep naar buiten, tot hij het luchtruim kiest, het kan natuurlijk zijn dat hij met zijn krachten smijt en dat straks moet bekopen, maar ja, ik vroeg hem reeds kalmer aan te doen, maar hij reageerde niet.

Het afgelopen weekend weer diverse nazaten van Beute duiven in de kop van de uitslagen en teletekst, altijd mooi om dat te horen. En 71 berichtjes over mooie prestaties met Beute producten het afgelopen weekend, hele grote namen er bij, liefhebbers die steeds zeiden: alleen goede duiven...de rest is bullshit, nu met het uitproberen van LTW, Olympic MG Mix Lecithine olie en Electroboost, zei 1 van die super bekenden: "dat had ik niet gedacht, ik moet op mijn eigen grote bek terugkomen, het brengt wel degelijk extra.s in de ploeg" mooi om te horen toch. En omdat we nu veel verkooppunten hebben en veel tussenpersonen met Webshops, hoor ik natuurlijk wie er allemaal Beute producten gebruikt... en dat is een groot deel van de top reeds. Ik ben wel trots hoor.

Even een tip: de Jonge duiven vluchten  komen er aan zorg voor ELECTROBOOST op uw hokken en COLICONTROL. Bij natte mest ELECTROBOOST door het water en COLICONTROL over het voer, liever te vroeg en te vaak dan te laat. !!!

Er liggen weer geweldige jongen te wachten op nieuwe baasjes, neem eens contact op, ze zijn te koop. Ook diverse jongen die reeds ouder zijn en pennen gestoten hebben. U wilt toch ook nog beter volgend jaar? en komen er geen goede jongen uit? dan komt u ze eind volgend jaar na het vliegseizoen ruilen !!!

Terug