Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 31 mei 2016

31-5-2016

goedemorgen iedereen,

Gelukkig is het weer beter, hier staat de zon hoog aan de hemel. Om 8.00 precies deed ik het klepje open van de duivinnen, en ze knalden er uit, ze hadden er zin aan. Natuurlijk hebben ze weer LTW door het water. 

Ik zag bij de tussenstanden van de afdeling dat Hillie 14-818 op de eerste plaats staat bij asduif lang, prachtig natuurlijk. ze is een dochter van de beroemde Hero van team GPS. Ik kreeg in 2014 een paar jongen uit de beste kwekers, en dat kun je zien, ze doen het allemaal uitstekend.

Opvallend afgelopen weekend was dat twee jaarlingen er opeens waren de 584 en 585 deden nog niets, zijn prachtig van bouw ( voor de dagfond) en nu waren ze er beide. 

En natuurlijk trots op onze Itamar 15-528 , na 8 vluchten nog steeds 1e in de Gouden Crack competitie als jaarling doffer. Knap hoor, op de voet gevolgd door Gena de Asduif. Beide dus 8 op 8. Ik heb er nog 4 met 100%.

Update 10.30 ouden er in, jongen er uit. Gisteren alle ouden wederom in bad geweest, dus vandaag badtijd voor de jonge duiven. Ik zag bij de oude duiven de eerste pennetjes liggen, mijn vader zei altijd: de forme komt pas na het eerste pennetje, of dat tegenwoordig nog zo is weet ik niet. We wachten het maar af.

UPDATE 13.30 UUR

Net een telefoontje uit Polen, Piet Broers woont daar, heeft een bestelling gedaan, en even over duiven gesproken, ze houden daar weinig jaarlingen over vertelde hij. de eerst komende vier weken is het programma 560, 560,750 en 750 km dus 2600 km is vier weken. En altijd los, weer of geen weer. Komen weinig duiven door vertelde hij, soms staan de vluchten dagen open. Heb net even op routplanner gekeken, het is 9 uur rijden, bijna 1000 km. Ik moet er maar eens gaan kijken in Polen, wil dat daar wel eens zien.

Terug