Lees het dagboek van Gert Jan Beute

Dagboek dinsdag 24 mei 2016

24-5-2016

Goedendag iedereen,

Gistermorgen een Zweed op visite gehad, Sandor was er om 10.15 uur en ging weer weg om 12.45 uur, het was een uitzondering hoor, ik wil liever geen bezoek door de week in het vlieg seizoen. Te veel spanning, ik ben druk met mijn eigen duiven, en heb dan gewoon te weinig tijd. Maar voor Sandor maakte ik een uitzondering, de van oorsprong Hongaar woont nu reeds jaren in Zweden. Hij is een liefhebber, hij heeft minder dan twintig duiven. En als je dan helemaal vanuit Zweden komt om te komen kijken, tja dan mag het hahaha, hij was alleen te vroeg.... een dag te vroeg wel te verstaan. Zondagmiddag rond 16.00 uur stond hij op de stoep, maar ja ik werk op een tankstation op zondag, maandag en dinsdag middag. Dus heeft hij een middag, avond en nacht rondgehangen in Hotel Frederiksoord, en kwam hij gistermorgen dus op de koffie.

Op de terugweg naar Zweden ging hij nog aan bij Team Koopman te Ermerveen 17. Ik had even een afspraak gemaakt voor hem, en natuurlijk werd ook hij als een koning ontvangen door Team Koopman. Via Facebook liet Sandor al van zich horen, hij had het prachtig gevonden. Toen ik voorstelde om Koopman te bezoeken vertelde hij: Ik ben maar een gewone bus chauffeur, geen rijke zakenman. Ik heb hem maar uit die droom geholpen, voor mij en ook voor Gerard Koopman met zijn team is iedereen gelijk, duiven brengt ons samen. Mooi toch. 

Gisterochtend zijn de duiven er wel uit geweest, het regende, maar op maandag ochtend maakt me dat niets uit. Regen kunnen ze ook krijgen tijdens de vlucht. Mijn vader zei altijd, Laat ze maar even "kennismaken" met het weer, dan weten ze wat hun te wachten staat. Ook bij Gunter Prange zie ik altijd duiven vliegen, soms met sneeuw, zijn duiven vliegen in weer en wind.

later meer

Terug